Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Του Ντήν Βουλκίδη

 

Οι σκηνές απείρου κάλλους που εξελίχθηκαν αυτές τις μέρες στο Ελληνικό κοινοβούλιο, έδειξαν για πολλοστή φορά πόσο ανώριμοι και τραγελαφικοί είναι οι πολιτικοί που επιμένουν ακόμα να μας κυβερνούν, αντί να παραιτηθούν με ήθος και αξιοπρέπεια όπως αρμόζει σε κάθε σωστό πολιτικό ανήρ.

 

Η Χρυσή Αυγή έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να δημιουργεί εντυπώσεις προκαλώντας πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Χωρίς σοβαρό λόγο,  ο ανεκδιήγητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας (ο ηθοποιός ντε…) ξεστόμισε ειρωνικά και για πλάκα τον μισητό χαιρετισμό του δολοφόνου Χίτλερ!

 

Πώς είναι δυνατόν μέσα σε αυτό που αποκαλούμε “Ναό της Δημοκρατίας”, και που τώρα έχει καταντήσει χειρότερο και από το χειρότερο στέκι της Ομόνοιας , να λέγονται τέτοιες εκφράσεις έτσι για το θεαθήναι!

 

Και ξαφνικά, αν δεν κάνω λάθος για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά, μπήκε στην βουλή ο φρούραρχος και απομάκρυνε τον βουλευτή της Χ.Α. κύριο Ηλιόπουλο και μαζί του έφυγε ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος! Και τότε έγινε το θαύμα του αιώνα, και η αντιπολίτευση θυμήθηκε ότι είναι αντιπολίτευση και σύσσωμη καταχειροκρότησε την απομάκρυνση των βουλευτών της Αυγής με σκληρές ανακοινώσεις. Για κάτι τέτοια είμαστε καλά, για τα υπόλοιπα τα ουσιώδη σβήνουμε τα φώτα έτσι;;

 

Και ενώ ελάμβαναν χώρα όλα αυτά τα “σημαντικά” ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, που τώρα μετατράπηκε σε πρωθυπουργό της ελπίδας (δεν τα λέω εγώ αλλά η γερμανική BILD) έτρωγε ψαρικά στην Κίνα ψάχνοντας για επενδύσεις στον δρόμο του μεταξιού!

 

Και προχώρησε και σε δηλώσεις, βέβαια, και κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες της Κίνας να επενδύσουν στην βασανισμένη Ελλάδα και μάλιστα τους έδωσε και κίνητρο καθώς όποιος προχωρήσει σε επένδυση ενός ακινήτου άνω των 250.000 ευρώ θα έχει από την κυβέρνηση πεντάμηνη προσωρινή βίζα για να παραμείνει στην χώρα…. Οι πρώτοι 10 επενδυτές που θα έρθουν θα κερδίσουν και μια βόλτα στα μυστικά της ΔΗΜΑΡ και θα μάθουν πως κατόρθωσε ο κύριος Κουβέλης να διατηρήσει τόσο πειστικά τις “κόκκινες” γραμμές του… (Να είχαμε να λέγαμε…).

 

Με την μεγάλη νίκη της κυβέρνησης εναντίον των εκπαιδευτικών, αφού οι εξετάσεις έγιναν κανονικά και η επίταξη πέρασε, ασχολήθηκε κανείς; Το ξέρετε βρε αθεόφοβοι ότι μετά από αυτό η τριτοκομματική θα επιβάλλει με το ζόρι το δικό της σε περίπτωση που κάποιος σηκώσει κεφάλι; Ξέρει ο ελληνικός λαός ότι το Σύνταγμα είναι πλέον ένα άχρηστο κουρελόχαρτο, όταν φτάνουμε στο σημείο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να καταργεί τον θεσμό του υπογράφοντας με άνεση πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να τις διαβάζει;

 

Αλλά όχι, τα ΜΜΕ προχτές Παρασκευή πάγωσαν ολόκληρη την επικαιρότητα και ασχολήθηκαν ΜΟΝΟ με το τι έγινε στην επιθεώρηση που λέγεται “Βουλή”. Αυτή είναι η Δημοκρατία μας! Να την χαιρόμαστε!

 

Και ο κόσμος συνεχίζει και αδιαφορεί και οι λίγοι που φωνασκούν έχουν μεταφερθεί στην προσωπική τους έρημο όπου δεν τους ακούει κανείς!

 

Καληνύχτα Ελλάδα…

 

Danioliptes.gr