28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

ΣΟΚ Ετοιμάζουν τη γενιά των 300 ευρώ

1 min read

Από ιδέες άλλο τίποτα η task Force, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν στη μείωση των αμοιβών και στην ελαστικοποίηση της εργασίας.

 

 

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι εκπρόσωποι της Καγκελαρίας ασκούν νέες πιέσεις στην Κυβέρνηση για υιοθέτηση πιο ευέλικτων μορφών εργασίας. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης βρούτσης δέχτηκε την παραίνεση των ιθυνόντων της Task Foprce και συνεργατών του Χορστ Ράϊχενμπαχ να δει με άλλο μάτι το μοντέλο mini jobs που εδώ και καιρό ακολουθούν οι Γερμανοί.


Πρόκειται για μια μορφή ελαστικής εργασίαςχαμηλής αμοιβής μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, την οποία οι Γερμανοί εισηγούνται για να μειωθεί αμέσως κατά 2% ο δείκτης της ανεργίας. Αν και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου υποβαθμίζουν το θέμα και διαψεύδουν πως υπάρχει σε εξέλιξη τέτοιος διάλογος, είναι γνωστό στην Αθήνα πως οι Γερμανοί εδώ και πάρα πολύ καιρό απαιτούν να υπάρξει μελέτη για το κατά πόσο τέτοιου είδους μορφές απασχόλησης θα βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της ανεργίας στην Ελλάδα.

Όπως διαβάζουμε στα Παραπολιτικά, κυβερνητικό στέλεχος λέει ότι “δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι προ μίας εβδομάδας ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέλεξε να ασχοληθεί με τα προγράμματα απασχόλησης των ανέργων και να επιρρίψει ευθύνες στην Ε.Ε για την αργοπορία υιοθέτησης τους. Και αυτό διότι οι Γερμανοί ξεκάθαρα θέλουν να επιβάλλουν το δικό τους μοντέλο στην αγορά εργασίας και να ανοίξουν ακόμα περισσότερο την εργασιακή ψαλίδα μεταξύ Βορρά και Νότου.

 

Ως δέλεαρ στην τρικομματική Κυβέρνηση για την υιοθέτηση των mini jobs, οι τεχνοκράτες του Ράϊχενμπαχ χρησιμοποιούν το επιχείρημα πως θα υπάρξει μια εύκολη και άμεση νίκη. Δηλαδή, πως η κυβέρνηση θα δείξει ότι υπάρχει μια άμεση πτώση της ανοδικά κινούμενης ανεργίας στα νούμερα με αποτέλεσμα την αλλαγή του κακού κλίματος στην κοινωνία.

 

spirospero

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.