Τ. Κουίκ : “Οι τράπεζες και οι επενδυτές έχουν κερδίσει αρκετά”

Για την νεα κυβέρνηση και τον ανασχηματισμό καθώς και για την γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Χώρα μίλησε στο Radio1d.gr και στην εκπομπή “Όλα στη Φόρα” του Ντήν Βουλκίδη και της Βάσιας Μπάρμπα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Ο κύριος Κουίκ τόνισε ότι διαφωνεί κάθετα με την επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει στην θέση του υπουργού Εξωτερικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο “Ο κύριος Βενιζέλος προέρχεται από μία παράταξη η οποία έχει υποστηρίξει ότι η σημαία είναι ένα κομμάτι χαρτί που θα την πάρει ο αέρας. Είναι εκείνη η οποία έκανε γκρίζα ζώνη τα Ίμια, μην το ξεχνάμε αυτό. Ανησυχώ”


Για την σύνθεση της νέας δικομματικής κυβέρνησης ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ τόνισε ότι πρέπει να μιλάμε επι της ουσίας ” Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία της ονοματολογίας. Η διαχείριση των μνημονίων είναι το κυριότερο. Για παράδειγμα η μη διαχείριση του να σωθούν όλα αυτά τα νοικοκυριά που εσείς παλεύετε να τα σώσετε καθημερινά μέσα απο τις δράσεις σας. Μου φαίνεται αδιανόητο οι κυβερνητικοί βουλευτές που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις να μην έχουν ανθρώπους οι οποίοι είναι με το σχοινί στον λαιμό. Δεν θα έπρεπε αυτοί οι βουλευτές να βοηθήσουν συλλόγους σαν το δικό σας που επιτελούν τέτοιο έργο; Μου κάνει εντύπωση που λένε σε όλα ναι και δεν συμπαραστέκονται στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται” τόνισε ο κύριος Κουίκ.

Σχετικά με το σχέδιο της Ευρώπης να κουρέψει τις καταθέσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κύπρου ο κύριος Κουίκ ήταν κατηγορηματικός “Ρωτούσα επίμονα τον κύριο Στουρνάρα εάν είναι εγγυημένες οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και δεν έλαβα καμία απάντηση πάρα μόνο οτι το Ecofin θα προστατέψει τις καταθέσεις.

 

Επίσης υπάρχει και το θέμα με τους μικροομολογιούχους που καταστράφηκαν με το PSI, δηλαδή έχουμε ομόλογα τα οποία εξοφλούνται απο το ελληνικό δημόσιο στο ακέραιο,και ρωτώ γιατι δεν κουρέυτηκαν αυτά; Μήπως επειδή μπορεί να είναι του οποιουδήποτε Σόρρος; Εχτές πληρώθηκαν απο το Ελληνικό Δημόσιο τέτοια ομόλογα και ενώ ο κύριος Καμμένος ρωτούσε επίμονα να μάθει το πόσο που δόθηκε, ο υπουργός οικονομικών αρνήθηκε και πάλι να απαντήσει. Οι μόνοι κερδισμένοι τελικά είναι οι επενδυτές και οι τράπεζες” πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο Τέρενς Κουίκ σχολίασε και την πρόταση του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τονίζοντας πως σε ομιλία του στην βουλή είχε πεί πώς σε περίπτωση που πλειστηριάζεται το ακίνητο θα πρέπει να εξοφλείται στο ακέραιο η οφειλή στην εφορία και μετά οτι απομένει να το παίρνει η τράπεζα.

O βουλευτης αναφέρθηκε και στην φοροδιαφυγή σχολιάζοντας ένα ψήφισμα της Ευρωπαικής Ένωσης , το οποίο επιβάλλει στις ελληνικές εφορίες να υπάρχουν επιτηρητές από άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι θα παρατηρούν εαν οι υπάλληλοι κάνουν καλά την δουλειά τους. “Επι της ουσίας οι τράπεζες και οι εφορίες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στο αν εσείς παίρνετε 100 η 1.000 ευρώ τον μήνα” υπογράμμισε ο κύριος Κουίκ.

Κλείνοντας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε οτι όσον αφορά το θέμα των πολιτικών συνεργασιών θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές και μετά τα κόμματα θα αποφασίσουν.

 

Ακούστε την ηχογραφημένη εκπομπή εδώ

 

danioliptes.gr