Η Άνκελα είναι γαλαντόμα στη δική της χώρα!

Στην Ελλάδα  εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα η γερμανίδα καγκελάριος Ανκελα Μέρκελ και ενώ την καταδικάζει στη φτώχεια και την ύφεση, η Γερμανία βελτιώνει τα δημοσιονομικά της και τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών της.

Έτσι, νομοσχέδιο για την μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την αύξηση των συντάξεων για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων κατέθεσε η γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την WSJ, το νομοσχέδιο, το οποίο επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή, αποτελεί υλοποίηση εξαγγελθείσας προεκλογικά υπόσχεσης της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ προς τους συντηρητικούς αλλά και τους σοσιαλδημοκράτες, για αναθεώρηση και τροποποίηση της σταδιακής αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 67 στα 65 χρόνια.

 

Ο προκάτοχος της Άνγκελα Μέρκελ, Γκέρχαρντ Σρέντερ, επέκρινε την πρόταση, η οποία θα μπορούσε να κοστίσει έως και 160 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

 

Αν συνεχίσει την αυστηρή πολιτική λιτότητας που έχει βάλει σε βάρος της Ελλάδας, η Γερμανία θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ευρωστίας που οι πολίτες της δε θα χρειάζεται να δουλεύουν!

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ το όφελος για τη γερμανική κυβέρνηση, από τη μείωση του κόστους δανεισμού της που προκάλεσε από το 2009 η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, στο πλαίσιο της οποίας οι επενδυτές αποχώρησαν από τα ομόλογα της περιφέρειας και στράφηκαν στο “ασφαλές καταφύγιο” των γερμανικών τίτλων.

Από την έναρξη της κρίσης, και με ένα μικρό “διάλειμμα” κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων έχουν κινηθεί πτωτικά. Μάλιστα, οι πιο βραχυπρόθεσμοι τίτλοι εμφανίζουν έως και αρνητικές αποδόσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν (και όχι να πληρωθούν) για να δανείσουν τη γερμανική κυβέρνηση.

 

Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο ενισχύεται και με ισχυρό εργατικό δυναμικό καθώς αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν τα καλύτερα «μυαλά» από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, δηλαδή από χώρες που υποφέρουν κάτω από το βάρος της επιβληθείσας από τη Γερμανία πολιτικής λιτότητας. Σχεδόν 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι -αριθμός ρεκόρ από το 1995- μετανάστευσαν στη Γερμανία το 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

 

Danioliptes.gr