Έχετε mail στον υπολογιστή σας: “περάστε από την εφορία”

του Άγγελου Αγγελίδη

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η εφορία καλεί τους φορολογούμενους να περάσουν από την ΔΟΥ του για να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους. Το e-mail έχει ως αποστολέα τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μόνο που ο φορολογούμενος που αναμένεται τη πολυπόθητη επιστροφή φόρου, δεν μπορεί να στείλει αντίστοιχο e-mail στην εφορία του και να απαιτήσει να έρθει εφοριακός στο σπίτι του για να του φέρει τα χρήματα.

 

Η ΓΓΔΕ αξιοποιώντας ότι μέσο έχει και δεν έχει, προσπαθεί να πείσει τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να προχωρήσουν σε ρύθμιση και να αρχίσουν να πληρώνουν. Μάλιστα, στο ηλεκτρονικό μήνυμα υπάρχει και ένα “άρωμα” απειλών προς τους φορολογουμένους που θα τολμήσουν να μην εναρμονιστούν με τις εντολές της επιστολής.

 

Το απειλητικό e-mail εστάλη σε περίπου 180.000 φορολογουμένους από τους συνολικά 2,3 εκατ., που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία. Σε αυτό γίνεται μια υπενθύμιση για το χρέος, αλλά και ενημερώνονται πως έχουν διορία 15 ημέρες, προκειμένου να το διευθετήσουν. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα.

 

Μάλιστα, στο προσεχές διάστημα, θα λάβουν κι άλλοι φορολογούμενοι το εν λόγω e-mail, στο οποίο αποστολέας είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Σημειώνεται ότι το μέτρο είχε καθιερώσει ο Χάρης Θεοχάρης, το οποίο ως φαίνεται διατήρησε και η νυν γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

 

Παρατίθεται το κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος:

«Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την 14/09/2014, εκκρεμούν οφειλές σας οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.

 

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.

 

Για την άμεση ενημέρωση σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. Στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.

 

Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Τέλος σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 

Προσοχή: Για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ., δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

 

Danioliptes.gr