Ο Σαμαράς, η απειλή Τσίπρα και τα ευρώ στις τράπεζες

Νυχτερινή παρέμβαση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος αιφνιδιαστικά πήγε στο γραφείο του στη Βουλή και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, στην σκιά των πρόσφατων…  εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

 

Συντηρώντας δια της διαψεύσεως την εκλογολογία που έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός τόνισε με νόημα: «όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα».

 

Η «Ημερησία» γράφει σήμερα για προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των «γαλάζιων» βουλευτών και να ανατρέψει το κλίμα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Παράλληλα, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς θέλησε να δείξει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση καθορίζουν την πολιτική ατζέντα. Ούτε μία ώρα βέβαια, δεν κράτησε η συνάντηση Σαμαρά με βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής.

 

Βουλευτές ανέφεραν μετά τη συνάντηση σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός τόνισε πως «εάν πέσει η κυβέρνηση με αφορμή την εκλογή προέδρου, με βάση τα όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες».

 

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σαμαράς φέρεται να τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και συμβούλευσε τους βουλευτές σε όσους ρωτούν για εκλογές να απαντάνε πως δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

 

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος με τους Γιάννη Μιχελάκη και Μάξιμο Χαρακόπουλο για το χρέος

«Μιχελάκης: Πότε βλέπετε να έχουμε τη λύση για το χρέος;

Σαμαράς: Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Χαρακόπουλος: Κύριε Πρόεδρε σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαμε να πάμε με άλλον αέρα ακόμα και σε τυχόν πρόωρες εκλογές.

Σαμαράς: Αυτό ξεχάστε το. Βγάλτε απ’το μυαλό σας τις πρόωρες εκλογές. Κανένας δεν θα μας σύρει σε πρόωρες εκλογές. Αν η κυβέρνηση πέσει λόγω της προεδρικής εκλογής αυτό θα ήταν καταστροφή. Με βάση όσα είπε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ δεν θα μείνει στις τράπεζες ούτε ευρώ».

 

Μέχρι και τα ευρώ στις τράπεζες φαίνεται να «απειλεί» ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Danioliptes.gr