Δ. Καζάκης στο radio1d.gr: «Εκτός δικαιοδοσίας του Ελληνικού Δικαίου οι ελληνικές τράπεζες»

Μετά την εκχώρηση των εθνικών μας δικαιωμάτων και την ολοκληρωτική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση εκχωρεί και τη δικαιοδοσία των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

 

Όπως εξήγησε μιλώντας στο radio1d.gr ο οικονομολόγος, αναλυτής και Γ. Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δ. Καζάκης, από τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και ο έλεγχος των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών θα περάσει στην ΕΚΤ, αυτές θα βρεθούν και εκτός δικαιοδοσίας του ελληνικού Δικαίου. «Αυτό σημαίνει, ότι η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που θα αφορούν προσφυγές Ελλήνων δανειοληπτών θα περνά από την έγκριση της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ θα αποφασίζει αν αυτές αντίκειται στο συμφέρον του τραπεζικού συστήματος ή όχι. Θα αποφασίζει με βάση το συμφέρον του τραπεζικού λόμπι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καζάκης. «Οι τράπεζες είναι χρεωκοπημένες. Είναι σαν καταβόθρες στις οποίες ρίχνουμε χρήματα. Η νέα ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα γίνει μέσω του bail in, δηλαδή με χρηματοδότηση εκ των έσω. Το κόστος θα φορτωθεί στους καταθέτες», τονίζει. Προειδοποιεί ότι οι ξένες τράπεζες εποφθαλμιούν τα ενυπόθηκα δάνεια στην Ελλάδα, ενώ οι ζημίες των τραπεζών  και τα θαλασσοδάνεια θα φορτωθούν στους πολίτες.

 

«Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην είχε έναν θάνατο λόγω της κρίσης. Αν δεν υπάρξει συντεταγμένη απόδοση δικαιοσύνης, η κοινωνία θα λειτουργήσει με όρους λιντσαρίσματος» υπογραμμίζει ο κ. Καζάκης και τονίζει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική δύναμη να προχωρήσει στην εφαρμογή κάποιων μέτρων, όπως για την ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. «Η τρόικα είχε δώσει ημερομηνία λήξης του ν. Κατσέλη και της προστασίας της πρώτης κατοικίας το τέλος του Σεπτέμβρη. Όμως όλα παραπέμπονται για μετά τις εκλογές. Όποια κυβέρνηση θα αναλάβει, θα είναι κυβέρνηση υπό προθεσμία», αναφέρει.

 

Επισημαίνει ότι αν δεν γίνουν ριζικές τομές στην οικονομία, δε θα έχουμε σίγουρη κυβέρνηση και ότι θα εναλλάσσονται κυβερνήσεις. «Πάμε ολοταχώς σε εθνικό ξεπούλημα. Είμαστε το κράτος που δεν μπορεί να ασκήσει τα εθνικά του δικαιώματα και ένας λαός δειλός που δεν τα βάζει με τους κυβερνώντες του», τονίζει.

 

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Σαμαρά για δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θεσσαλονίκη, τονίζει ότι οι ΕΟΖ γίνονται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. «Η εσωτερική αγορά έχει πεθάνει. Οι μικροί και οι μεσαίοι δε θα επιβιώσουν» εκτίμησε ο κ. Καζάκης και μίλησε για το ενδεχόμενο και εθνικού ακρωτηριασμού.

 

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη στη Μίνα Αφεντούλη

 

 

Danioliptes.gr