Η σκληρή αλήθεια των αριθμών: Η μισή Ελλάδα πεινάει

Την τραγική κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία από την δολοφονική συνταγή λιτότητας που ακολουθείται, αποτυπώνουν τα στοιχεία από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Η παρατεταμένη κρίση «χτυπά» 6,3 εκατ. άτομα, δηλαδή περισσότερο από το μισό του πληθυσμού της  χώρας.

Στην έκθεση, με τίτλο «Πολιτικές ελάχιστου εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα: Μία συγκριτική ανάλυση» τονίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%). Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. 

Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην Ε.Ε. των 28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας, ενώ συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς τον δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά τις χώρες αυτές.

Η έκθεση κάνει λόγο για αναποτελεσματικές πολιτικές κοινωνικής προστασίας, επισημαίνοντας ότι έχει καθυστερήσει η εφαρμογή για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, βραδυπορεί» σημειώνουν οι συντάκτες».

Αυτά τα ολίγα: η μισή και πλέον Ελλάδα πεινάει, ή βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου να αντιμετωπίσει σοβαρότατο κίνδυνο διαβίωσης, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία το ευρώ και την ανάκαμψη, την παραμονή στην ευρωζώνη και όλα τα συναφή. 

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς και για τα χρέη προς τις τράπεζες, τα στοιχεία που βλεπουν το φως κάνουν λόγο για ουσιαστική στάση πληρωμών από τους πολίτες που, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην.

 

Προφανώς, αυτά τα στοιχεία διαφεύγουν από τον πρωθυπουργό που κάνει λόγο για σωτηρία και για success story της Ελλάδα! Όταν λέει: « τα καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού»  είναι πιθανόν να εννοεί για τις θυσίες του ίδιου του λαού, αφού οι θάνατοι που εμπλέκονται με τις επιπτώσεις της κρίσης είναι πολύ περισσότεροι από όσο δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία.

 

Η Ελλάδα μέσα σε λιγότερό από 4 χρόνια, βυθίστηκε στην φτώχεια και την ανέχεια, ενώ η ύφεση βαθαίνει κάθε μέρα που περνάει. Σε αυτό το φόντο ακούγεται τουλάχιστον εξοργιστικό το δια στόματος Σαμαρά μήνυμα, ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα φύγουν τα χρήματα από τις τράπεζες.

 

Danioliptes.gr