Ομερτά για τα δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Μία τεράστια ομπρέλα προστασίας απλώνεται γύρω από τα τραπεζικά δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία για τα περίπου 300 εκατ ευρώ που χρωστούν τα δύο κόμματα στην πρώην Αγροτική Τράπεζα και νυν Πειραιώς.

Τη στιγμή, που οι τραπεζίτες επιμένουν να «κόψουν» το κεφάλι όσων τους χρωστούν, τα δάνεια των ανθρώπων που ρυθμίζουν την οικονομία της χώρας βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Παρ’ όλο που για το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης έχει καταθέσει δύο επίκαιρες ερωτήσεις τις τελευταίας τρεις εβδομάδες, οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, και Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, απέφυγαν επιμελώς να προσέλθουν στη Βουλή για να απαντήσουν, ενώ ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι είναι… αναρμόδιοι.

Ωστόσο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μη κοστολογημένη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τροπολογία με την οποία ρυθμίζουν μονομερώς τα τραπεζικά τους δάνεια.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τον δανεισμό όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων είχαν δοθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου τον Ιούλιο του 2010 από το ίδιο το ΥΠΕΣ, όμως τέσσερα χρόνια μετά, τόσο το ΥΠΕΣ όσο και το υπουργείο Οικονομικών αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα τα νεότερα στοιχεία, γράφει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το ίδιο ισχύει και για τα δύο κυβερνητικά κόμματα, τα οποία, παρά τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει, δεν έχουν εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση στην οποία να εξηγούν πότε και πόσα δάνεια έχουν πάρει και αν αυτά σήμερα εξυπηρετούνται.
Παρόμοια στάση κρατά και η Τράπεζα της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για τραπεζικό απόρρητο, όποτε έχει ερωτηθεί από βουλευτές.

 

Danioliptes.gr