Ανυπάκουα αρπακτικά

Αλλα επιτόκια ορίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλα εφαρμόζουν οι ελληνικές τράπεζες κερδίζοντας επιπλέον σε βάρος των δανειοληπτών.

Ο Σύλλογός μας διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές τράπεζες υιοθετούν το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά το δοκούν δηλαδή μόνο όταν τις συμφέρει ενώ στην περίπτωση που μειώνεται δεν πράττουν και εκείνες το ίδιο με αποτέλεσμα να ζημιώνουν επιπλέον τους δανειολήπτες.

 

Στην πληθώρα των υποθέσεων που έχει αναλάβει να επιλύσει ο Σύλλογός μας και να δικαιώσει τους δανειολήπτες περιλαμβάνεται το  δάνειο που έλαβε μέλος μας για να αγοράσει ένα σπίτι για την κόρη του. Το δάνειο μετατράπηκε σε εφιάλτη για έναν συμπολίτη μας και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος μεν, όχι μόνος δε, με τις τράπεζες και την αδιαφορία της Πολιτείας και των επίσημων φορέων που υποτίθεται ότι προστατεύουν με το αζημίωτο τα συμφέροντα των καταναλωτών.  

 

Το δάνειο χορηγήθηκε στο μέλος μας το 2005 από την Αγροτική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος της «Στέγη 35» και έκτοτε καταβάλλονταν κανονικά οι δόσεις. Με το κλείσιμο της Αγροτικής και την μεταβίβαση του δανείου ως συνεπούς στην τράπεζα Πειραιώς το μέλος μας αντιλήφθηκε τις παράνομες μεθοδεύσεις της τράπεζας.

 

Ο θιγόμενος καταγγέλλει εξαπάτηση του ίδιου και των υπολοίπων δανειοληπτών που έλαβαν δάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγη 35» της Αγροτικής Τράπεζας. Υποστηρίζει ότι με βάση το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα έπρεπε να μειωθεί το επιτόκιο στο δάνειό του, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο ίδιος καταγγέλλει πρακτικές εκφοβισμού εκ μέρους της τράπεζας να παραμείνει στην ασφαλιστική εταιρία που συνεργάζεται η τράπεζα. Υπολόγισε πόσα χρήματα ζήτησε η τράπεζα παράνομα και αρχικά επιχείρησε να συνεννοηθεί μαζί της αλλά μάταια.

 

Κατόπιν, απευθύνθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα εναντίον της τράπεζας Πειραιώς αλλά δεν έγινε τίποτα.

 

Τέλος, απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Καταναλωτή που απλά τον συμβούλεψε ότι θα πρέπει κι εκείνος να βάλει νερό στο κρασί του, αντί να στηρίξει τον αγώνα του απέναντι στις αθέμιτες πρακτικές της τράπεζας.

 

 Πλέον, ο Σύλλογός μας ανέλαβε άμεσα να του προσφέρει όλα τα απαραίτητα όπλα για να θωρακιστεί απέναντι στους τοκογλύφους, να προστατέψει την περιουσία του και να παραπέμψει τους υπεύθυνους για την υπερχρέωσή του στη Δικαιοσύνη μέσω του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

 

Ο καταγγέλλων περιμένει πλέον ότι θα βρεθούν και άλλοι δανειολήπτες με βάση το ίδιο πρόγραμμα της Αγροτικής για να προχωρήσουν από κοινού σε αγωγή εναντίον της τράπεζας Πειραιώς. 

danioliptes.gr