Η Ισλανδία δεν είναι προτεκτοράτο! Η Ελλάς;

Μήπως, η «χώρα του βακαλάου» και των 200.000 κατοίκων είναι μεγαλύτερη ή ισχυρότερη από την Ελλάδα; Όχι. Απλώς, η Ισλανδία δεν δέχτηκε να μετατραπεί σε «αποικία χρέους» και σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων της τρόικας.

Σήμερα, λοιπόν, οι τραπεζίτες πηγαίνουν φυλακή. Όπως τα golden boys της Landsbanki, η οποία χορηγούσε πριν την κρίση δάνεια σε αφερέγγυους πελάτες της, προκειμένου αυτοί να αγοράζουν μετοχές της. Έτσι διατηρούσαν τεχνητά σε υψηλά επίπεδα την μετοχή της τράπεζας.
 

Στην Ελλάδα η μοναδική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση περιορίζεται σε μορφή μηνύσεων κατ’ αγνώστων και τελικά σταματά εκεί όπου η πολιτική εξουσία επιθυμεί, δηλαδή όταν είναι δικά τους παιδιά δεν τα αγγίζει κανείς. 

 

Αλλωστε, η ελλληνική πολιτικοοικονομική ελίτ έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα -κι όχι μόνο στη διαμόρφωση οικονομικής πολιτικής -«εν ονόματι του ελληνικού λαού», όπως αναγράφεται και στα κατασχετήρια έγγραφα ακινήτων υπερχρεωμένων δανειοληπτών από τράπεζες, στα ξένα funds ή καλύτερα αρπακτικά που πλέον έχουν πάψει να κρύβονται πίσω από την τρόικα. 

 

Ο Σύλλογός μας ελπίζει ότι κάποτε θα δούμε να συμβαίνουν στη χώρα μας όσα συνέβησαν στην Ισλανδία και να πετύχουμε και εμείς ως λαός όσα πέτυχαν οι Ισλανδοί που με τον μικρό πληθυσμό τους δεν δίστασαν να ξεμπροστιάσουν τη μεγάλη απάτη σε βάρος τους από τους τραπεζίτες και να τους τιμωρήσουν. 

 

Μέχρι τότε, η τρόικα και το σάπιο σύστημα πολιτικοικονομικής εξουσίας στη χώρα μας θα αποφασίζει και θα διατάσσει παράταση του Μνημονίου ή καλύτερα αυτής της κατάστασης που κρατά πολύ περισσότερο από την άνοδο του Γιωργάκη Παπανδρέου στην εξουσία με την τραπεζοκρατία και τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες να πατάνε επάνω μας και να μας βυθίζουν στην καταστροφή για να επιβιώσουν. 

 

danioliptes.gr