Οι τράπεζες φοβούνται αποσύρσεις καταθέσεων και ετοιμάζονται να αρπάξουν κι άλλο χρήμα!

Ο πονοκέφαλος των τραπεζιτών λόγω της ακυβερνησίας της χώρας είναι μήπως οι κάλτσες, τα μαξιλάρια και τα σεντούκια θα αντικαταστήσουν εκ νέου τις τράπεζες!

Η πολιτική αβεβαιότητα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει ήδη μια νέα κατηγορία Ελλήνων…

Αυτών που ετοιμάζονται να πάρουν το αεροπλάνο χωρίς επιστροφή.

 

Προσοχή, δεν μιλάμε για τους νεομετανάστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για να επιβιώσουν στο εξωτερικό, δεν μιλάμε για τους αξιοπρεπείς ταλαντούχους Ελληνες που δεν άντεξαν το σαθρό σύστημα μη ιεραρχίας, των πελατειακών σχέσεων και της διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής ελίτ που μετέθεσε την κρίση στις φτωχότερες και μεσαίες οικογένειες.

 

Μιλάμε για τους θαλασσοδανειοεπενδυταράδες που εγκαταλείπουν μέσα σε μια νύχτα τις επιχειρήσεις τους, τα golden boys των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιριών, τους εξουσιαστές της κοινωνίας που εκβιάζουν με το χρήμα που έκλεψαν και κλέβουν από τον ελληνικό λαό μέσω των τόσο «νόμιμων» διαδικασιών που προώθησαν και εφάρμοσαν οι εκάστοτε μνημονιακές και όχι μόνο κυβερνήσεις υποταγής στους ξένους κερδοσκόπους και εχθρούς της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού.

 

Την ώρα που εκείνοι εγκαταλείπουν το πλοίο που με περισσή μανία επιχείρησαν να βουλιάξουν, οι τραπεζίτες σβήνουν τον έναν μεγαλοκαταθέτη μετά τον άλλο από τις λευκές λίστες τους και σιγά σιγά βλέπουν να χάνεται ο ένας φίλος τους που επί χρόνια θαλασσοδανείζανε μετά τον άλλο.

 

Η οικονομική αστάθεια προβληματίζει όπως είναι λογικό και τους μικροκαταθέτες, αν και σε μικρότερο βαθμό, διότι έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς τις τράπεζες δεδομένης της υπερχρέωσής τους προς τους πολίτες.

 

Οσοι δεν έχουν ήδη αποσύρει τα χρήματά τους από τις τράπεζες, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να το πράξουν διότι πολύ απλά φοβούνται τυχόν πιστωτικό επεισόδιο ως μορφή εκβιασμού από τους διεθνείς κερδοσκόπους και το υπηρετικό προσωπικό τους στην τρόικα και στην μνημονιακή κυβέρνηση σε συνδυασμό με κάποιο θερμό επεισόδιο των πάντα καλοθελητών της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ τουρκικής κυβέρνησης.

 

Το πιστωτικό επεισόδιο μπορεί να έχει τη μορφή ραγδαίας πτώσης στο Χρηματιστήριο ανάλογη με εκείνη που συνέβη πριν από δύο ημέρες όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των εκλογών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

 

Πώς θα απαντήσουν οι τράπεζες;

Τα σενάρια που εξετάζονται από τους τραπεζίτες σε περίπτωση μαζικής απόσυρσης καταθέσεων σύμφωνα με τα οικονομικών ειδήσεων ΜΜΕ, είναι τα εξής:

 

Το πρώτο σενάριο είναι να τιτλοποιήσουν ανεξόφλητα δάνεια, δηλαδή να τα παραχωρήσουν έναντι πινακίου φακής σε ξένα funds κορακιών που με τη σειρά τους θα προσφέρουν ένα μικρό ποσό για να εξασφαλίσουν πολλαπλά κέρδη σε ότι αφορά ακίνητα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία υπερχρεωμένων δανειοληπτών που σήμερα είναι τεχνητώς υποτιμημένα. Αλλωστε, η Ελλάδα είναι δεύτερη παγκοσμίως όσον αφορά στην πτώση της τιμής των κατοικιών, σύμφωνα με το Global Property Guide που εξετάζει τις τιμές πώλησης των κατοικιών σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο. 

 

Παράλληλα, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων που έχουν κατασχέσει, όπως για παράδειγμα ξενοδοχειακές μονάδες για αρχή και κατόπιν διάφορα άλλα φιλέτα.

 

Το δεύτερο σενάριο είναι να δοθεί νέο ζεστό χρήμα από τους Ελληνες φορολογούμενους για την εκ νέου ανακεφαλαιοποίησή τους. 

 

Τίποτα από αυτά δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού παρά μόνο προς όφελος των κερδοσκόπων που ζούνε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και έχουν μέχρι τώρα κερδίσει με αισχρό και ποταπό τρόπο απίστευτα ποσά σε βάρος όλων μας μέσω της υπερφορολόγησης και της υπερχρέωσης των τραπεζών. 

 danioliptes.gr