Αραγε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα φέρει τούμπα ή θα κάνει τούμπα;

Με κυβέρνηση εν αναμονή μοιάζουν αυτή την περίοδο τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Δημοσίως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα τους τόνους, αλλά όλα δείχνουν ότι με την παραμικρή απειλή είναι έτοιμος να προχωρήσει σε συμβιβασμούς και δυστυχώς με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συνδέεται όχι μόνο με  μια κοινή πολιτική πορεία αλλά και με πολλά πρωτοκλασάτα και μη στελέχη.

 

Το κόμμα που προήλθε από το ΚΚΕ αλλά κατηγορείται ότι είναι συνέχεια του παλιού παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ του τηρούμε το Μνημόνιο αλλά το αλλάζουμε ή το σκίζουμε, χωρίς όμως να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα ο κόσμος που θέλει να ψηφίσει αλλαγή όπως την ευαγγελίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος.

 

Οι πρόσφατες συστάσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόσφατες συναντήσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, και με μέλη του κεφαλαίου στην Ελλάδα έχει θορυβήσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος αλλά και παλιά στελέχη –μεταξύ των οποίων και πρώην μέλη του παλιού ΠΑΣΟΚ- καθώς και τους πιο αριστερούς κομματάρχες που δεν θέλουν άλλο υποταγή σε κερδοσκόπους και δήθεν δανειστές.

 

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, η επικρατέστερη, δυστυχώς, που κάνει λόγο για συναίνεση, για εθνική συμφωνία, για καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη που έχουν αποδείξει ότι δεν νοιάζονται για το καλό του ελληνικού λαού με την υπερψήφιση των Μνημονίων.

 

Υπάρχουν δε και τα νέα στελέχη αλλά και παλαιά του ΣΥΡΙΖΑ που το μόνο που ονειρεύονται δυστυχώς είναι η μαρμίτα.

 

Τα μπρος-πίσω του Τσίπρα, οι πολιτικοί ακροβατισμοί έχουν προκαλέσει δυσθυμία σε όλους όσους δεν θέλουν να ψηφίσουν και να πάει η ψήφος τους χαμένη.

 

Μας το υπενθυμίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας.

 

Ειδικότερα, την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο πρώην επίτροπος, ευρωβουλευτής Όλιν Ρεν, σε ερώτηση του συναδέλφου του, Δημήτρη Παπαδημούλη, για το πώς σχολιάζει την «εκστρατεία φόβου εναντίον της πιθανής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

 

Κάνοντας χρήση της διαδικασίας της «μπλε κάρτας», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Όλι Ρεν, σε συζήτηση για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, του απηύθυνε την ερώτηση: «Κύριε Ρεν, αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανές επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη. Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;».

 

Ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ απάντησε:

 

«Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα αυτές αυξάνονται πάλι. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή τής Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει, λοιπόν, η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια»

 

Ελπίζουμε ότι η δέσμευση, αν υπάρχει, του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο για τον ελληνικό λαό και για την Ελλάδα και όχι για τους τοκογλύφους του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και τους υπηρέτες τους στις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη.

 

Επιπλέον, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ειδικά δικαστήρια για τα λαμόγια του Μνημονίου και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεχάσει τον νυν πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μιλάνε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για το λαό.

 

Ο λαός επίσης θυμάται ποιοι τον καταδυνάστευσαν και ποιοι του έδωσαν κούφιες υποσχέσεις και μετά έκαναν σε βάρος του άλλα. 

 

Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και το μέλλον θα κρίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι κόμμα υπέρ του λαού ή αν είναι συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των υπόλοιπων παρατάξεων που παρασιτοζωούν στην πλάτη των Ελλήνων και τους βομβαρδίζουν διαρκώς με νέα…μέτρα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της διεφθαρμένης εγχώριας ελίτ και των κερδοσκόπων.

 

danioliptes.gr