Τα έδωσε όλα ο Γ.Σταθάκης

«Ναι σε όλα» έχει πει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης, κατά τις σκληρές όπως έλεγε η κυβέρνηση – διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Τελικά οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές μόνο για τα μάτια του κόσμου, καθώς, αφού η κυβέρνηση δέχτηκε τα πάντα όλα από όσα ζήτησαν οι δανειστές για τα κόκκινα δάνεια, ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση, τώρα είναι έτοιμη να πει ένα ακόμη μεγαλοπρεπέστατο «ΝΑΙ» στις νέες απαιτήσεις των δανειστών. Και ο λόγος είναι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Η κυβέρνηση αποζητά αγωνιωδώς να υπάρξει μια αναφορά για την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος στο κείμενο που θα προκύψει από το νέο Eurogroup που θα γίνει στις 24 Μαΐου. Οι δανειστές το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και εγείρουν νέες απαιτήσεις.

Μόνο που, αυτή τη φορά, οι απαιτήσεις τους δεν αφορούν σε φόρους, συντάξεις και κόκκινα δάνεια. Τώρα οι δανειστές θέλουν να ανοίξει ο δρόμος των ομαδικών απολύσεων. Και μαζί με τις ομαδικές απολύσεις ζητούν επίσης αλλαγές στα εργασιακά και ειδικότερα στον καθορισμό του κατώτατου μισθού, στις συμβάσεις εργασίας και στον απεργιακό νόμο.

Αυτό δεύτερο σκληρό πακέτο των δήθεν μεταρρυθμίσεων προγραμματίζεται να συζητηθεί κατά τον Οκτώβριο. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα τεθεί και στη συζήτηση του Eurogroup, καθώς θα μπει και στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών περίπου στις 20 Μαΐου, όταν θα επαναληφθεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο.

Και βέβαια, δεν πρόκειται ουσιαστικά για νέες απαιτήσεις από τη πλευρά των δανειστών, τις οποίες θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή και θα περάσουν με τις 153 ψήφους μόνο των κυβερνητικών βουλευτών. Πρόκειται για όρο, ο οποίος περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα στη Βουλή, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. Και μετά θα έρθουν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή για να διαμαρτύρονται για τη πολιτική της κυβέρνησης, να λένε ότι θέλουν εκλογές για να γίνουν οι ίδιοι κυβέρνηση και να αγωνιστούν για το καλό του ελληνικού λαού, για να καταψηφίσουν μετά τις μεταρρυθμίσεις, με όλη την άνεση που τους δίνει το γεγονός ότι και αυτά τα μέτρα θα περάσουν με τις ψήφους μόνο των κυβερνητικών βουλευτών.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παίζεται στη πλάτη του ελληνικού λαού εδώ και χρόνια και το οποίο αποσκοπεί μόνο στην επανεκλογή των βουλευτών, που πασχίζουν να μην χάσουν τη βουλευτική τους έδρα και τους παχυλούς μισθούς τους, τους οποίους πληρώνει, από το υστέρημά του πλέον, το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού. Οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, και οι δανειολήπτες που είναι πλέον σίγουρο ότι θα χάσουν τα σπίτια τους, μετά από το μεγάλο «ΝΑΙ» της κυβέρνησης και του Γ.Σταθάκη προς τους δανειστές. Του Γ.Σταθάκη, που φρόντισαν να αθωώσουν οι όλοι οι συνάδελφοί του από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα εισοδήματα και ακίνητα που «ξέχασε» να δηλώσει στο πόθεν έσχες, για να ανοίξει το δρόμο, από 1.1.208 στο ξεπούλημα όλων των κόκκινων δανείων στα κοράκια των distress funds.

Και μετά απ’ αυτό, οι βουλευτές της κυβέρνησης θα ψηφίσουν όλες αυτές τις νέες «μεταρρυθμίσεις» που έρχονται, και οι βουλευτές των άλλων κομμάτων θα τις αφήσουν να ψηφιστούν, και όλοι μαζί θα σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι το κάνουν για να προστατέψουν τον ελληνικό λαό.

Την ίδια στιγμή, ξεκινούν οι πλειστηριασμοί που, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο. Γιατί, μπορεί να αρπάζουν σπίτια πολλών τετραγωνικών με πισίνες, σκάφη και ελικόπτερα από αυτούς που έχουν χρέη εκατομμυρίων σε εφορίες και τράπεζες, αλλά η μπάλα παίρνει και άλλους, που για ελάχιστο χρέος τους παίρνουν κάποια ακίνητα πολύ μικρής αξίας, αλλά που είναι σημαντικά γι αυτούς που τα χάνουν. Όπως μια αποθήκη πολυκατοικίας αξίας μόλις 2.115 ευρώ που βγάζουν στο σφυρί οι διαχειριστές της πολυκατοικίας επειδή ο ιδιοκτήτης της αποθήκης χρωστά κοινόχρηστα ύψους μόλις 3.300 ευρώ. Ή ακόμη, ένα διαμέρισμα 90 τ.μ., για χρέος 5.500 ευρώ, το οποίο είναι επιβαρυμένο με τραπεζική υποθήκη, αξίας 83.000 ευρώ.

Στο σφυρί βγαίνουν ακόμα καρέκλες, τραπέζια, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα κ.λπ., μέχρι φούρνοι μικροκυμάτων, ζυγαριές, αρώματα, ακόμα και φιάλες οξυγόνου!

danioliptes.gr


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *