1 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Όλα στους ιδιώτες με εντολή δανειστών

1 min read

Ακόμα και την αξιολόγηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και προς τα Ταμεία δίνει η κυβέρνηση σε ιδιωτικές εταιρείες – ξένες φυσικά – όπως επιβάλλει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που υπέγραψε με τους δανειστές. Αυτό θέλουν οι δανειστές, αυτό κάνει η κυβέρνηση. Και φυσικά, θα πρόκειται για ξένες εταιρείες, καθώς, όσα κι αν έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, όσα κι αν έχει ξεπουλήσει ή θα ξεπουλήσει για 99 χρόνια, οι δανειστές δεν της έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Κι επειδή η κυβέρνηση κόπτεται και αγωνιά να πάρει τη δόση των 7,5 δις ευρώ, βρήκαν την ευκαιρία και της δίνουν να υπογράψει ότι θέλουν. Και η κυβέρνησή μας κάνει ακριβώς αυτό.

Έτσι ξεπουλάει στους δανειστές μέχρι και τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, τις τραπεζικές τους καταθέσεις, που έχει στη διάθεσή της η εφορία, προκειμένου να διαπιστώσουν οι ξένες εταιρείες την ποιότητα του χρέους.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο, η φορολογική διοίκηση θα πρέπει να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες διαλογής των μεγάλων οφειλετών, με βάση την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, έτσι ώστε να καθοριστεί η βιωσιμότητά τους και το κατά πόσον μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο θα δεσμεύεται, όπως διαβάζουμε, από τους κανόνες εμπιστευτικότητας και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 οφείλει με βάση το συμβόλαιό της να καταθέσει το σχέδιο με τη δυναμική των οφειλετών, καθώς και τρόπους είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Αναρωτιέται κανείς για τι πράγμα χρειάζεται πλέον η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή με τους 300 βουλευτές.  Αναρωτιέται κανείς τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί μέσα τόσες ώρες, όποτε βέβαια πηγαίνουν. Καμία απολύτως αντίδραση.

Οι εφοριακοί μόνο αντιδρούν, αλλά κι αυτοί για να σώσουν τις δικές τους δουλειές. Γιατί ήταν εντελώς εξαφανισμένοι όταν οι Έλληνες πολίτες τους είχαν ανάγκη. Όταν έπρεπε να βγουν και να αντιδράσουν στα φορολογικά μέτρα που έφερε η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το μόνο που τους νοιάζει είναι αν θα παραμείνει κρατική η Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αλλά τους πέταξε το ξεροκόμματο η κυβέρνηση και ηρέμησαν. Τους είπε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση υπάλληλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και πως αντίθετα προωθείται ήδη διαδικασία προσλήψεων 700 εφοριακών.

Μια χαρά όλα λοιπόν για τους εφοριακούς. Κι ας μείνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι μόνοι τους απέναντι στις θηριώδεις φορολογικές αυξήσεις. Οι εφοριακοί πήραν αυτό που ήθελαν. Τώρα μπορούν ήσυχοι να συνεχίσουν να ρίχνουν πρόστιμα στον κοσμάκη που προσπαθεί να σώσει ότι του απέμεινε.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.