1 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Δημοσκοπήσεις και συγκεντρώσεις για στάχτη στα μάτια

1 min read

Το πολιτικό σύστημα, δηλαδή τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται σε πλήρη και αρμονική συνεργασία μεταξύ τους, βρίσκουν καθημερινά τρόπους να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των Ελλήνων φορολογούμενων και δανειοληπτών για να κατευθύνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όπου θέλουν οι πολιτικοί και να αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Τώρα έχουμε δύο «πολύ σοβαρά ζητήματα» με τα οποία ασχολούνται όλοι στη κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή. Τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση ανέβασε τους τόνους και δημιούργησε  μείζον πολιτικό θέμα από το τίποτα, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι κρύβεται πίσω από τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. Και η ΝΔ με τη σειρά της εκτοξεύει κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και την κατηγορεί για αντισυνταγματικότητα και ολοκληρωτισμό.

Από την άλλη μας προέκυψε σήμερα μια νέα δημοσκόπηση, την οποία παρήγγειλε όχι ένα κόμμα, ή κανάλι, ή εφημερίδα, όπως γίνεται συνήθως, αλλά η ΓΣΕΕ. Οι μεγαλοσυνδικαλιστές που πληρώνονται αδρά από τον κοσμάκη, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Άντε να βγάλουν καμιά ανακοίνωση πού και πού ή να οργανώσουν καμιά 24ωρη γενική απεργία, στην οποία μαζεύονται τρεις κι ο κούκος για να βγάλουν τις βαρυσήμαντες ομιλίες τους και να τους τραβήξουν τα κανάλια για να δουν μετά τους εαυτούς τους στη τηλεόραση και να αυτοθαυμαστούν. Επί της ουσίας όμως, τίποτα απολύτως. Από καμιά πλευρά.

Γιατί, τι είναι η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε»; Τι θέλουν να μας πουν αυτοί που την οργανώνουν, όποιοι κι αν είναι; Τι θέλουν δηλαδή; Να παραιτηθεί η κυβέρνηση; Εντάξει. Και μετά τι; Ποιος να έρθει και τι διαφορετικό να κάνει; Η ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πήγε ήδη να δώσει τα διαπιστευτήριά του στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ και να πάρει γραμμή για το ποια νέα μέτρα θα φέρει για να ανοίξει το δρόμο στους φίλους του; Ποιον από όλους θέλουν οι «Παραιτηθείτε» να έρθει στην εξουσία; Γιατί, όλοι τους ανεξαιρέτως υπέγραψαν το μνημόνιο, πάλι χωρίς να το διαβάσουν, επειδή δήθεν έπρεπε η χώρα πάση θυσία να μείνει στην Ευρώπη; Και είδαμε τι υπέγραψαν. Υπέγραψαν για πώληση των κόκκινων δανείων, για distress funds, για Υπερταμείο, για 99 χρόνια υποδούλωση στους δανειστές. Υπέγραψαν την υποθήκευση της χώρας στους δανειστές για 99 χρόνια. Υπέγραψαν την υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας, την υποθήκευση της οποιασδήποτε πιθανότητας να παραμείνει η χώρα ανεξάρτητη, την υποθήκευση των παιδιών μας και του μέλλοντός τους, την υποθήκευση και το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας και όλου του δημόσιου πλούτου της χώρας. Τις ΑΟΖ, τα όποια κοιτάσματα πετρελαίου. Όλα! Υπέγραψαν τα φορολογικά μέτρα, την αύξηση του ΦΠΑ σε 24%, τη μείωση των συντάξεων. Κι ας μας λένε ότι δεν υπέγραψαν τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Ήξεραν, και πάρα πολύ καλά μάλιστα, τι πρόκειται να φέρει στη ζωή μας το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν όλοι μαζί. Κι ας μαλώνουν τώρα για να τους πιστέψει η κοινή γνώμη. Κι ας παίζουν κουκλοθέατρο για το «Παραιτηθείτε» και άλλες τέτοιες χαζομάρες που εφευρίσκουν για να αποπροσανατολίζουν. Κανείς δεν περιμένει τίποτα διαφορετικό από το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που ζει εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων. Το μόνο που κάνουν είναι να πετάνε στάχτη στα μάτια του κόσμου, για να διατηρήσουν τις εξουσίες τους, να τις αυξήσουν και να παραμείνουν ισόβιοι εθνοπατέρες.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.