1 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Είναι για τα πανηγύρια

1 min read

Το ένα πανηγύρι μετά το άλλο στήνουν στη κυβέρνηση, μπας και μπορέσουν να αντιστρέψουν το εντελώς αρνητικό γι αυτούς κλίμα της κοινή γνώμης, που βρίσκεται ήδη στα κάγκελα και ετοιμάζεται να τους ορμήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν τολμούν πλέον να εμφανιστούν δημόσια στις εκλογικές τους περιφέρειες γιατί οι ψηφοφόροι τους τούς κυνηγάνε για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσαν και τα νέα ειδεχθή μέτρα που ψήφισαν. Και μια και υπάρχει τριήμερο μπροστά μας, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το πρωθυπουργό να παρουσιάσει το όραμά του για την ανάπτυξη, το οποίο περισσότερο έμοιαζε με έκθεση ιδεών, παρά για αναπτυξιακό πρόγραμμα. Γιατί στηριζόταν μόνο στα χρήματα από το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και κάποιες επενδύσεις που θα έρθουν λόγω των ιδιωτικοποιήσεων. Τις οποίες ιδιωτικοποιήσεις ο πρωθυπουργός βάφτισε ευκαιρία για επενδύσεις και ανάπτυξη, τη στιγμή που όλος ο πολιτικός κόσμος και όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες μιλούν, όχι απλά για ξεπούλημα, αλλά για χάρισμα.

Το θέμα είναι σε ποιον τα έλεγε όλα αυτά χθες βράδυ ο πρωθυπουργός και ποιον ήθελε να πείσει. Τους Έλληνες πολίτες, τους βουλευτές του που είναι πάντα πρόθυμοι να τον πιστέψουν, ή στους επενδυτές από το εξωτερικό; Μάλλον το δεύτερο, γιατί οι Έλληνες έχουν πεισθεί ήδη ότι η μόνη ανάπτυξη που θα δουν θα είναι πνευματική και θα έρθει με τη Δευτέρα Παρουσία. Τους ξένους θέλει να πείσει ο πρωθυπουργός, ότι παρά το ασφυκτικό φορολογικό καθεστώς της χώρας, μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα για να επενδύσουν. Γι αυτό άλλωστε έχει φτιάξει και το Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής, που σκοπό έχει να βελτιώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Αλλά για να φτιάξει η εικόνα, δε χρειάζεται απλά και μόνο ένα συμβούλιο που θα θεωρητικολογεί. Χρειάζονται ενέργειες. Και ας αναρωτηθούμε για τι είδους ανάπτυξη μιλάει ο πρωθυπουργός. Τι θα γίνει δηλαδή αν μειωθεί η ανεργία, τη στιγμή που ο βασικός μισθός έχει καταβαραθρωθεί, που η φορολογία έχει αυξηθεί, που οι συντάξεις έχουν μειωθεί, που το ασφαλιστικό έχει ψηφιστεί και που βρίσκεται καθ’ οδόν και το εργασιακό νομοσχέδιο; Τι θέλει να πει ο πρωθυπουργός στους ξένους επενδυτές; Ότι μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα επειδή θα έχουν στο μεταξύ δημιουργηθεί συνθήκες γαλέρας; Κι αυτό είναι ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας;

Για τα πανηγύρια λοιπόν το όραμα του πρωθυπουργού περί ανάπτυξης. Και για να δώσει κι άλλα πανηγύρια στο λαό, άρτο και θεάματα το έλεγαν κάποτε – στήνει η κυβέρνηση και επετειακό πανηγύρι για το δημοψήφισμα του «ΟΧΙ». Αυτό που ο ίδιος πήρε και το μετάλλαξε με μεγάλη ευκολία σε ένα τρανταχτό «ΝΑΙ» και σε υπογραφή ενός μνημονίου, που όμοιό του και σκληρότερο από αυτό δεν είχαμε δει ποτέ.

Και νομίζουν εκεί στη κυβέρνηση ότι θα έχει τεράστια προσέλευση και ότι θα είναι βροντερή απάντηση στο συλλαλητήριο των «Παραιτηθείτε». Αλλά θα είναι μόνο τρεις κι ο κούκος. Γιατί το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, ο πρωθυπουργός το πήρε και το μετέτρεψε σε όραμα των επενδυτών, των distress funds και των δανειστών. Οπότε, καλύτερα θα ήταν να το ξανασκεφτεί για να μην γίνει η κυβέρνηση εντελώς ρεζίλι και να μην γελάνε μαζί της και οι πέτρες. Γιατί, μπορεί στα διάφορα πανηγύρια στο μουσείο της Ακρόπολης να μαζεύονται αρκετοί γνωστοί και φίλοι της κυβέρνησης, αλλά μην νομίζουν ότι θα έρθει κανείς να πανηγυρίσει το «ΟΧΙ» του που έγινε «ΝΑΙ».

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.