Εδώ ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση κοιτάει πώς να βολέψει τα δικά της παιδιά μέσω του ΕΣΠΑ και της ίδρυσης των Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών ανά την Επικράτεια. Κατά τα άλλα, αφήνει – ή επιτρέπει, ή το κάνει οικειοθελώς – τη χώρα να καταβαραθρώνεται καθημερινά. Και μαζί και τους πολίτες που στενάζουν κάτω από την πίεση των αυξανόμενων φόρων και της περαιτέρω μείωσης των εισοδημάτων. Και μετά, νομίζουν η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στις τράπεζες τα χρήματα που κατάφερε να διασώσει από τα νύχια τους για να εξαφανίσουν κι αυτά όπως τα υπόλοιπα.

Και μετά κάνουν λόγο για ανάπτυξη. Και φαίνονται ή ψεύτες ή εντελώς χαζοί. Ψάχνουν να βρουν τρόπους να εξοικονομήσουν έσοδα και κάτι φαεινές ιδέες όπως η χρήση του πλαστικούς χρήματος. Αλλά είτε αγνοούν είτε παραβλέπουν ότι αυτό το χρήμα, που βρίσκεται σε στρώματα, μαξιλαροθήκες και σε άλλες κρυψώνες, είναι ουσιαστικά ο μοναδικός μοχλός κίνησης της αγοράς. Όλα τα άλλα έσοδα από μισθούς και συντάξεις, όλες οι δηλωμένες αποδοχές, εξαφανίζονται άμα τη εμφανίσει τους. Γι αυτό και ο κόσμος κρύβει ό,τι μπορεί, όσα μπορεί και όπως μπορεί. Γιατί μ’αυτά τα χρήματα, τα μαύρα, θα μπορέσει να πάει στο σούπερ-μάρκετ και να αγοράσει τα εντελώς απαραίτητα για την οικογένεια. Και από αυτά τα μαύρα χρήματα θα προκύψουν και οι αμοιβές των εργαζόμενων στα σούπερ-μάρκετ.

Από την άλλη, μεγάλα ξενοδοχεία όπως το «Χίλτον» και ο «Αστέρας» ξεπουλιούνται ήδη και σε λίγο θ’ ακολουθήσουν κι άλλα, κι άλλες επιχειρήσεις, κι άλλοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα δουν τις επιχειρήσεις να τις αρπάζουν τα distress funds για να τις «εξυγιάνουν» και μαζί, θα δουν την πόρτα της ανεργίας και οι εργαζόμενοι σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις.

Όλη αυτή η κατάσταση των επτά χρόνων που αλλάζει καθημερινά μόνο προς το χειρότερο δείχνει ότι βαδίζουμε με σταθερά βήματα προς τη χρεωκοπία. Και οι θυσίες του κόσμου θα είναι όλες στο βρόντο. Κι από πάνω έχει ο κόσμος και την κυβέρνηση να τον κυνηγάει σα να είναι κανένας εγκληματίας, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους, εισφορές, ΔΕΗ κλπ. Λες και έχουν και δεν πληρώνουν. Και τον κυνηγάνε τον κόσμο αυτοί που μέχρι χθες τους παρακινούσαν να μην πληρώνουν και να επαναστατήσουν. Και τώρα έχουν γίνει χειρότεροι από τους προηγούμενους.

Κι από την άλλη, η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ τα χρήματα για να φτιάξει τα Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών. «Η κυβέρνηση όχι μόνο κορόιδεψε τους δανειολήπτες και όλους τους Έλληνες, αλλά αντί να απαλύνει τη ζωή όλων αυτών που κατέστρεψε, ψάχνει να βρει πώς θα βολέψει τα δικά της παιδιά μέσα από το άνοιγμα των Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών. Έναν θεσμό αχρείαστο και χωρίς αντικείμενο πλέον, καθώς έχει ξεπουλήσει όλα τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες και στα distress funds.

Αντί να ψάξει να βρει χρήματα για να βοηθήσει τους δανειολήπτες, αντί να βρει χρήματα από το ΕΣΠΑ για να ενισχύσει την ελληνική επιχείρηση και τη πραγματική οικονομία, παρατάει όλους τους Έλληνες στη μοίρα τους και ασχολείται μόνο με τη κομματική της πελατεία», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας, Χαράλαμπος Περβανάς.

danioliptes.gr