Οι Γερμανοί έχασαν την πίστη τους στις τράπεζες

Οι Γερμανοί αποταμιευτές αφήνουν την ασφάλεια των τραπεζών για κάτι που θεωρούν τώρα ως ένα πιο ασφαλές μέρος για να κρατήσουν τα μετρητά τους: τα χρηματοκιβώτια στα σπίτια τους. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, για χρόνια οι Γερμανοί αποταμίευαν τα χρήματά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς παρά τα χαμηλά επιτόκια. Οι αποταμιευτές θεωρούσαν τις καταθέσεις τους ασφαλείς, ενώ τους παρεχόταν εύκολα πρόσβαση σε ρευστό. Ωστόσο, πρόσφατα οι Γερμανοί έχασαν την πίστη τους στις τράπεζες.

Τα επιτόκια έχουν εισέλθει σε αρνητικό έδαφος και προκαλούν τη ζήτηση των χρηματοκιβωτίων στα ύψη. Η Burg-Waechter KG, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια χρηματοκιβωτίων στη Γερμανία κατέγραψε άλμα 25% στις πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους, συγκριτικά με το 2015, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Dietmar Schake.

Οι Γερμανοί χάνουν την αισιοδοξία τους από το γεγονός ότι η γερμανική κεντρική τράπεζα από το 2014 προσπαθεί να  αναθερμάνει τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, πιέζοντας τα επιτόκια κάτω από το μηδέν.

Capital