Χρέη 622 εκατ. χαρίζει η κυβέρνηση στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ

Έναν έμμεσο τρόπο βρήκε η κυβέρνηση για να χαρίσει τα χρέη των μεγαλοεκδοτών. Κι αυτός, όπως διαβάζουμε, δεν είναι άλλος από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το «παραθυράκι» στη προκειμένη περίπτωση δεν είναι ποιοι μετέχουν στον διαγωνισμό, αλλά ποιοι μένουν απ’ έξω. Κι ένα κανάλι που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε εκτός διαγωνισμού, δεν είναι άλλο από το MEGA. Το οποίο, όπως είναι γνωστό, έχει πολλά χρέη και γι αυτό δεν πληροί τους απαραίτητους όρους που ορίζει ο νόμος, οπότε δεν μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Όμως αυτός ο αποκλεισμός δεν αποτελεί ταφόπλακα, αλλά σωτηρία για το μεγάλο κανάλι και τους μεγαλοεκδότες μετόχους του. Γιατί; Ακριβώς γιατί δεν θα μπορεί να εκπέμψει.

Το MEGA χρωστάει 180 εκατ. ευρώ στις τράπεζες; Επίσης, ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος δεν κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο ΠΗΓΑΣΟΣ του Φώτη Μπόμπολα ο οποίος στην ίδια επιτροπή κατέθεσε ότι οι τράπεζες έδιναν δάνεια στα ΜΜΕ χωρίς να ζητούν εγγυήσεις, και το MEGA στο οποίο είναι μέτοχοι και οι δύο προηγούμενοι, έχουν συνολικά χρέη που ανέρχονται σε 622 εκατ. ευρώ.

Αν όμως κλείσει το MEGA ή πιο σωστά αν το MEGA σταματήσει να εκπέμπει μέσω της DIGEA και άρα θεωρείται ότι έχει κλείσει γιατί δεν θα μπορεί να εκπέμπει πανελλαδικά, τότε τα συνολικά χρέη των 622 εκατ. ευρώ διαγράφονται.

Κι αυτό γιατί, βάσει του νόμου για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει». Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι, όσον αφορά στο MEGA, οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν τα λεφτά που έχουν δανείσει στους παραπάνω και αυτοί που τα χρωστάνε θα έχουν την χαρά να μην τα πληρώσουν.

Τι σημαίνει αυτό; Ακόμη μια τεράστια μαύρη τρύπα στα ταμεία των τραπεζών, την οποία θα κληθούν να μειώσουν – ποιοι άλλοι; – οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτοί που πάντα πληρώνουν κάτι τέτοιες υπόγειες συμφωνίες που γίνονται κάτω από το τραπέζι μεταξύ τραπεζών, κυβερνήσεων και μεγαλοεκδοτών – μεγαλοκαναλαρχών, και βγάζουν πάντα καθαρούς όλους τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα θαλασσοδάνεια και τις μαύρες τρύπες στα ταμεία των τραπεζών.

Καταλαβαίνει λοιπόν πολύ εύκολα ο καθένας γιατί εδώ και τόσο καιρό, από τη πρώτη στιγμή της οικονομικής κρίσης, τόσοι πολλοί εντεταλμένοι δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιήσει με τα γεμάτα δηλητήριο λόγια τους και τα γραπτά τους κείμενα όλους αυτούς τους δανειολήπτες που έχουν κόκκινα δάνεια. Καταλαβαίνει πολύ εύκολα κανείς γιατί γινόταν τόσο καιρό όλη αυτή η ανελέητη επίθεση στους ανήμπορους και αδύναμους δανειολήπτες που δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους επειδή μειώθηκαν τα εισοδήματά τους ή επειδή έμειναν άνεργοι. Καταλαβαίνει κανείς πολύ εύκολα γιατί τα δήθεν μεγάλα ΜΜΕ που κόπτονται για να μας ενημερώσουν και να μας πουν την αλήθεια, δείχνουν τόσο καιρό με το δάχτυλο τους δανειολήπτες ως υπεύθυνους για τη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και δεν έχουν πει μέχρι τώρα ούτε μισή κουβέντα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Γιατί είναι όλοι τους μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι «δούναι και λαβείν», στο οποίο η κάθε πλευρά πουλάει προστασία στην άλλη. Η κυβερνήσεις πουλάνε τη νομική προστασία στους καναλάρχες και τους εκδότες για τα δάνειά τους, και από τη πλευρά τους, οι καναλάρχες και οι εκδότες πουλάνε προστασία στις κυβερνήσεις από το λαό, κρύβοντας τα ψέματα και δικαιολογώντας τον κάθε νόμο που ψηφίζεται στη Βουλή. Κάθε νόμο που είναι πάντα εις βάρος των αδύναμων, των φτωχών, των άνεργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

danioliptes.gr