28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης η επιστολή Τσακαλώτου

1 min read

Το «ναι σε όλα» της ελληνικής κυβέρνησης στους δανειστές αποδεικνύει περίτρανα η επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές, που είχε ως συνέπεια να ανοίξει και πάλι η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος. Πρόκειται για ένα μνημείο διασυρμού που αποδεικνύει ότι η δήθεν κόντρα της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη λεγόμενη 13η σύνταξη και την αναστολή επιβολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που επλήγησαν από τις προσφυγικές ροές, δεν ήταν τίποτε άλλο από πατριωτικές κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης, καθώς ο Α.Τσίπρας γνώριζε πολύ καλά όταν εκτόξευε αυτές τις κορώνες κατά του Σόιμπλε, ότι θα συμφωνήσει σε όλα όσα απαιτούν οι δανειστές. Όπως ακριβώς είχε κάνει και μετά το περιβόητο δημοψήφισμα. Η επιστολή Τσακαλώτου αποδεικνύει απλά ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να στηρίξει πλήρως το τρίτο μνημόνιο σε κάθε ξεχωριστή απαίτηση.

Πρόκειται για ένα μνημείο διασυρμού καθώς διαβεβαιώνει τους δανειστές ότι εάν υπάρξουν δημοσιονομικές αποκλίσεις ή επιπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση θα μειώσει τις συντάξεις. Επίσης δηλώνει ευθέως ότι συμμορφώνεται με τους δανειστές και αναγνωρίζει ότι δεν πρέπει να αναλαμβάνει μονομερείς πρωτοβουλίες, ενώ αποδέχεται πειθήνια ότι δεν πρόκειται να ξαναδώσει τίποτε αν δεν ρωτήσει πρώτα τους δανειστές.

Και όλα αυτά για να πετύχει τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία φέρνει πάρα πολλά και πολύ χειρότερα μέτρα για τους Έλληνες φορολογούμενους που θα πληρώνουν ως το 2060. Για να μπορέσει μετά να φορέσει γραβάτα ο Α.Τσίπρας επειδή διευθέτησε δήθεν το ελληνικό χρέος.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.