30 Νοεμβρίου 2022

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Χιλιάδες νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις

1 min read

et-parti-sto-dimosio-me-12-000-nees-proslipseis-kai-30-000-monimopoiiseis

Η Ελλάδα χάνεται με τε ευθύνη των πολιτικών. Οι Έλληνες πολίτες χάνουν το μέλλον τους. Όχι μόνο αυτοί που βρίσκονται εν ζωή, αλλά κι αυτοί που είναι ακόμα αγέννητοι. Θα γεννηθούν σε μια χώρα που θα βρίσκεται σε καθεστώς υποτέλειας για τα επόμενα 50 χρόνια. Αλλά όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η αύξηση του πελατειακού κράτους. Το βόλεμα των ημέτερων. Όσο το δυνατόν περισσότερων. Κι αυτό κάνουν. Μπορεί στη διαπραγμάτευση να μην κατάλαβαν ακριβώς τι παιζόταν, μπορεί και στο Eurogroup να άργησαν να καταλάβουν την παγίδα του Σόιμπλε, μπορεί να μην ξέρουν τι τους γίνεται από διαπραγμάτευση και πολιτική. Αλλά όταν πρόκειται να κάνουν ρουσφέτια, είναι πρώτοι.

Όπως τώρα με τα οργανογράμματα του δημοσίου. Μαθαίνουμε ότι εγκρίθηκαν οι νέοι Οργανισμοί υπουργείων στους οποίους προβλέπεται μεσοσταθμική αύξηση των οργανικών θέσεων ως 10%. Ακριβώς. Αύξηση και όχι μείωση των οργανικών θέσεων. Οργανικές θέσεις χρειαζόμαστε για να μπορούν να γίνουν «σωστές» προσλήψεις. Όχι σαν εκείνες τις μίζερες των εξαμήνων, οκταμήνων, κλπ. Σωστή πρόσληψη είναι η πρόσληψη με ορίζοντα τριακονταπενταετίας.

Εννοείται ότι ούτε κουβέντα δεν λέει η κυβέρνηση σε τι είδους θέσεις αναλογούν αυτές οι νέες προσλήψεις του 10%. Από το μέχρι τώρα, πάντως, δείγμα γραφής τους θα είναι μάλλον θέσεις υποστήριξης, όχι επιτελικές. Κι ας είναι μόνιμη επωδός όλων των ειδικών ότι δεν νοείται κεντρική διοίκηση σε ευρωπαϊκή χώρα με το 50% των θέσεών της να αφορούν σε υποστηρικτικές εργασίες. Αλλά θα πει κανείς, εδώ η κυβέρνηση δεν είχε καν το θάρρος να πει ευθέως ότι ετοιμάζει 5.500- 6.000 προσλήψεις. Το νούμερο αυτό προκύπτει από την αντιστοίχιση του 10% στις υπάρχουσες οργανικές θέσεις (αυτές που απέμειναν μετά την κατάργηση των περίφημων «κενών»- δηλαδή, των θέσεων-καβάτζα που ξεπερνούσαν τις 30.000 (!) και οι οποίες καταργήθηκαν μετά από επιμονή της τρόικας).

Το πότε και πώς θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, επίσης, δεν το απαντάει. Είναι καλύτερο να ελπίζουν όλοι για μια θέση στα ανάκτορα. Αλλά προχώρησαν και παραπέρα. Στη δημοσιότητα δόθηκε και η αξιολόγηση της κυβέρνησης, με βάση την οποία κατέληξαν στην αύξηση των οργανικών θέσεων. Αυτή στηρίχθηκε σε «αντικειμενικά και μόνο κριτήρια, όπως οι λειτουργικές ανάγκες του φορέα, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αξιοποίηση των πόρων, η ενίσχυση της συνοχής και του συντονισμού, η άρση ενδεχόμενων επικαλύψεων αρμοδιοτήτων». Απλά πράγματα. Αλλά έχει κι άλλο. Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων, Τομεακών Γραμματέων και των Ειδικών Τομεακών Γραμματέων.

Τι είναι όλοι αυτοί; Τίποτα περισσότερο από νέοι εγκάθετοι- νέες προωθημένες ρουσφετομηχανές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

Με 156 γραμματείς, η κυβερνητική μηχανή θα πετάξει. Δεν θα μπορούσαν να πιάσουν τέτοιες επιδόσεις με τους 65 γραμματείς (γενικούς και ειδικούς) που παρέδωσαν οι Σαμαροβενιζέλοι. Γι’ αυτό, δημιούργησαν άλλους 81! Η επιλογή των γραμματέων θα πραγματοποιηθεί «με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια, μετά από εισήγηση ανεξάρτητου οργάνου» λένε. Kαι, γι’ αυτούς που θέλουν να μάθουν για το νέο όργανο, τους πληροφορούμε ότι 7 από τα 11 μέλη του θα ορίζονται από την κυβέρνηση. Το  πελατειακό κράτος είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό! Γιατί, θα περιμένουμε να δούμε αν και η ΝΔ θα έχει τη βούληση και το θάρρος να καταργήσει όλες αυτές τις ρουσφετολογικές θέσεις ή αν θα τις εκμεταλλευτεί για να διορίσει κι αυτή τα δικά της παιδιά.

Για τους ημέτερους βρίσκονται πάντα λύσεις. Όταν όμως πρόκειται για τους απλούς Έλληνες πολίτες, τότε αυτοί πετιούνται στον Καιάδα των τραπεζιτών. Αφήνονται να χάσουν το σπίτι τους, τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους γιατί δεν ανήκουν στο κύκλωμά τους.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.