3 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Δ.Τ: Το ΚΕΛΔΑ μπαίνει πρώτο, και ανοίγει τον δρόμο, για τη δημιουργία ενός μεγάλου, ανοιχτού και πολυπαραγοντικού πολιτικού σχηματισμού

1 min read

Το Κ.ΕΛ.ΔΑ, το Κόμμα των Ελλήνων Δανειοληπτών, αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα των στιγμών, μπαίνει πρώτο μπροστά στη δημοκρατική πολιτική κεντρώα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Γιάννης Σαρίδης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχ. του Ε.Μ.Π., Πρόεδρος του Οικολογικού Εισιτηρίου Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Καλεί τις κεντρώες και υγιείς πολιτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού σχηματισμού που θα καλύψει το τεράστιο κενό του κεντρώου χώρου και θα εκφέρει δυναμικές και ουσιαστικές λύσεις στα αμέτρητα προβλήματα που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια στους Έλληνες πολίτες οι πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές εκφράστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους “μαθητευόμενους μάγους” της “αριστεράς” και της “δεξιάς”.

Ο χώρος του Κέντρου σήμερα δεν εκπροσωπείται στη χώρα μας, αν και ως αντίληψη εκφράζει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών. Για αυτή την κατάσταση ευθύνεται φυσικά στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ, που συκοφάντησε και διέλυσε το Κέντρο, και στην πορεία η ΝΔ, που όποτε χρειαζόταν την καθοριστική ψήφο εξουσίας, απευθυνόταν στους μετριοπαθείς Έλληνες πολίτες του κεντρώου χώρου, εξαπατώντας τους και εκμεταλευόμενη τα πατριωτικά τους αισθήματα.

Όμως η απόλυτη έλλειψη ισορροπημένου και δυναμικού “κεντρώου” πολιτικού λόγου, ζημίωσε βαθύτατα τη χώρα μας, επιτρέποντάς την να κυβερνάται από πολιτικούς με αλλοπρόσαλλες αντιλήψεις:

• Από τους “δεξιούς” της ΝΔ, που συνεχίζουν να “ιδιωτικοποιούν” σε όλα τα επίπεδα την Ελλάδα, για να τη βάλουν ολόκληρη στην τσέπη τη δική τους και των εξωχώριων αφεντικών τους.

• Από τους “αριστερούς” του ΣΥΡΙΖΑ, που για να σώσουν την κρατική Οικονομία, μας έπνιξαν όλους στη φορολογία και διέλυσαν την μεσαία και υγιή οικονομικά μεσαία τάξη

• Από τους “Σοσιαλιστές” του ΚΙΝΑΛ, που αντί να εκφέρουν ουσιαστικό πολιτικό λόγο και να εκπροσωπήσουν τους πολίτες, προσπαθούν ακόμη να κατανοήσουν προς τα που τους συμφέρει να ακουμπήσουν για να αναρριχηθούν στην εξουσία.

Η ανάγκη για έναν κεντρώο πολιτικό σχηματισμό, με μετριοπαθή αλλά ταυτόχρονα δυναμικό λόγο, με ρεαλιστικές και αποτελεσματικές προτάσεις προς όφελος όλων και όχι μόνο των λιγοστών “αρεστών” του κάθε ακραίου κομματικού παραλογισμού, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Χρειαζόμαστε τον πολιτικό σχηματισμό που θα αποτελείται από πολίτες που γνωρίζουν τι σημαίνει να υποφέρεις, από Έλληνες που έχουν χρεωθεί και χτυπηθεί αλύπητα χωρίς δική τους ευθύνη, από ανθρώπους που επιμένουν και πολεμούν αλλά παραμένουν επίσης Άνθρωποι, από οικογενειάρχες, επαγγελματίες, εργαζόμενους που έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να πάρουν πίσω την ευθύνη της Ζωής και του Μέλλοντός τους.

Μόνο ένας πολιτικός σχηματισμός που εκπροσωπεί όλα τα παραπάνω μπορεί να εκπροσωπήσει ουσιαστικά τον σημερινό Έλληνα πολίτη. Και περισσότερο από όλα τα άλλα κόμματα, το ΚΕΛΔΑ γνωρίζει καλά ποιος είναι ο Έλληνας πολίτης και τι αντιμετωπίζει σήμερα. 

Το ΚΕΛΔΑ ανακοινώνει λοιπόν ότι μπαίνει πρώτο, και ανοίγει τον δρόμο, για τη δημιουργία ενός μεγάλου, ανοιχτού και πολυπαραγοντικού πολιτικού σχηματισμού, που δέχεται στους κόλπους του όλες τις ισορροπημένες αντιλήψεις, όλες τις λογικές προτάσεις, όλες τις ώριμες πολιτικές εκφράσεις.

Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών και να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον απαιτούμενο δημόσιο διάλογο που απαιτείται για τη δημιουργία ενός σχηματισμού που θα δώσει πίσω την αξιοπρέπεια στον Πολίτη, θα κάνει δυνατή και δίκαιη την Πολιτεία, θα ενισχύσει τους παραγωγικούς Έλληνες, θα σπάσει όλα τα δεσμά που κρατούν τους πολίτες ανενεργούς, που θα μειώσει την ανεργία, και που πάνω από όλα θα διαγράψει όλες τις παρανοϊκές ακρότητες, τους παράλογους φόρους και τα χρέη με τα οποία οι κομματικοί ακραίοι φόρτωσαν τα τελευταία χρόνια τον Έλληνα Πολίτη.

Η εθνική συνεννόηση και η σύνθεση πολιτικών θέσεων κρίνεται επιβεβλημένη, όπως και ο προσανατολισμός στις παραδοσιακές αρχές του κοινωνικού πατριωτικού κέντρου.

Υπηρετούμε την κοινωνία με δημιουργική σκέψη και εποικοδομητικές προτάσεις. Για μας η Πατρίδα μας, η Δημοκρατία μας και οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν τον πρώτο λόγο, και όχι οι αριθμοί.

Στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Γιάννης Σαρίδης, πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, στεκόμαστε όλοι εμείς δίπλα του για να διεκδικήσουμε δημοκρατικά και να πάρουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας πίσω.

Σας περιμένουμε να συνταχθείτε μαζί μας, να φέρετε τα προβλήματα και τις προτάσεις σας και να γίνετε και εσείς αναπόσπαστα τμήματα της νέας μεγάλης κίνησης που θα αλλάξει τα πάντα, ξεκινώντας από το Κέντρο και φτάνοντας παντού στη χώρα μας!

Γιατί τα κόμματα δεν τα κάνουν οι πολιτικοί, αλλά οι πολίτες!

Για το ΚΕΛΔΑ,

ο πρόεδρος

Χαράλαμπος Περβανάς

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.