Με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, θέτει δύο ζητήματα που αφορούν στην υποβολή ΑΠΔ Δώρου Χριστουγέννων κινήσεων αναστολών, καθώς και την υποβολή του εντύπου Ε11 Βιβλίου Αδειών 2020, και ζητεί να δοθεί στις επιχειρήσεις και στους λογιστές αυτών, επαρκής χρόνος ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα εμπρόθεσμα.

Στην επιστολή σημειώνεται: «…υπάρχει πληθώρα τηλεφωνημάτων και e-mail από τα μέλη μας σχετικά με τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια που έχουν στη διάθεση τους, για δύο βασικές ενέργειες που καλούνται να ολοκληρώσουν. Ειδικότερα:

Η εγκύκλιος για την υποβολή ΑΠΔ Δώρου Χριστουγέννων κινήσεων αναστολών εκδόθηκε την Τετάρτη 17/02/2021, με αποτέλεσμα οι ίδιες οι επιχειρήσεις και τα λογιστήρια να μην έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να ολοκληρώσουν αυτά τα οποία ζητούνται από το υπουργείο Εργασίας.
Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η υποβολή του εντύπου Ε11 Βιβλίου Αδειών 2020 δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη και δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες ως προς τις μεταφορές αδειών των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε αναστολή το 2020 και οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να την λάβουν έως 30/06/21.

Ως εκ τούτου κύριε υπουργέ, θα θέλαμε να δοθεί στις επιχειρήσεις και στους λογιστές αυτών, επαρκής χρόνος ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα εμπρόθεσμα»

Πηγή: sofokleousin.gr