Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας για το κρίσιμο θέμα των δανείων των παλιννοστούντων, εισακούστηκε από μέλη του κοινοβουλίου και το θέμα της κατατέθηκε ως ερώτηση στη Βουλή.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές, τους οποίους αναφέρουμε παρακάτω, βοηθούν να σπάσει ο τοίχος της σιωπής που έχει υψωθεί γύρω από όλα τα σχετικά θέματα και ανταποκρίνονται θετικά στις κραυγές αγωνίας των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και οι πολιτικοί σχηματισμοί του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) κατέθεσαν στις 5 Ιουλίου 2021 τη συγκεκριμένη επιστολή (συνημμένο) προς τον Πρόεδρο της Βουλής και προς όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τα κρίσιμα θέματα που θίγει η επιστολή μας είναι α) τα δάνεια των παλιννοστούντων των οποίων τα σπίτια βγαίνουν πλέον σε πλειστηριασμούς και β) το ταμείο του νόμου 128/75 που υποτίθεται ότι υπάρχει για τη στήριξη ανάλογων αναγκών, αλλά δεν είναι γνωστό ούτε ποιος το διαχειρίζεται, ούτε αν υφίσταται πλέον και τα κεφάλαιά του έχουν εξαφανιστεί.

Στην επιστολή και στα κρίσιμα θέματά της απάντησε με δράση του στις 7 Ιουλίου 2021 ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο οποίος την προώθησε επίσημα στους σχετικούς υπουργούς, τον κ. Χρ. Σταϊκούρα (Υπουργό Οικονομικών) και τον Μ. Βορίδη (Υπουργό Εσωτερικών), με την παράκληση να λάβουν υπόψη τους τα σχετικά αιτήματα και να προβούν σε ενέργειες.

Επίσης, με σχετική τους ανακοίνωση την ίδια ημέρα, με το ίδιο θέμα αλλά χωρίς άμεση αναφορά στην επιστολή του Συλλόγου μας, κατέθεσαν ερώτηση προς τους παραπάνω Υπουργούς οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής,

  • Ευ. Λιακούδη του ν. Λάρισας,
  • Κ. Σκανδαλίδης της Ά Αθηνών,
  • Χ. Κεφαλίδου του ν. Δράμας και
  • Βασίλης Κεγκέρογλου του ν. Ηρακλείου,

με θέμα “Κραυγή αγωνίας από τους παλιννοστούντες ομογενείς για τα στεγαστικά τους δάνεια”, θέτοντας το ερώτημα πώς προτίθενται οι Υπουργοί να επιλύσουν το πρόβλημα.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ευχαριστεί τους παραπάνω βουλευτές εκ μέρους όλων των Ελλήνων πολιτών για την κινητοποίησή τους, ακόμη και αν δεν γίνεται αναφορά στην επιστολή μας.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στο φως τα κρίσιμα θέματα που καλύπτονται από τη νέα “ομερτά” που επιβάλλει η διαφαινόμενη σε όλους πλέον “συντεχνία” που έχει δημιουργηθεί ως “μαφία” νέου τύπου στους χρηματοπιστωτικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και κυβερνητικούς χώρους.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενημερώνουμε τους Έλληνες Πολίτες, και να θέσουμε τις βάσεις για την επιστροφή της νομιμότητας και της δικαιοσύνης στην κοινωνία μας, προς όφελος όλων των συμπολιτών μας.

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

(Συνημμένες οι ανακοινώσεις των βουλευτών)

Θέμα-ΠΡΟΣ-ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ

Θέμα-ΠΡΟΣ-ΤΑΣΟΥΛΑ

Θέμα-ΠΡΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΚΑΙ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ