Οι Έλληνες πληρώνουν χρυσάφι σε φόρους για τα ακίνητα και τη γη. Τα πρώτα μνημονιακά χρόνια 2010-2018 οι φόροι ακίνητης περιουσίας αυξήθηκαν κατά 700% {έκθεση 00ΣΑ}.


«Κλαίει» η μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ για τις κατοικίες που καίγονται για τις περιουσίες που καταστρέφονται, για τους κόπους μιας ζωής που χάνονται. Όπως «έκλαιγε» όταν κατέθετε και ψήφιζε, εν μέσω πανδημίας, τον πτωχευτικό νόμο, που δίνει την δυνατότητα στα κάθε λογής κοράκια να αρπάζουν τις κατοικίες και όλη την ιδιωτική περιουσία των φτωχοποιημένων από τα μνημόνια οφειλετών του δημοσίου και των τραπεζών.

«Κλαίει» η μνημονιακή αντιπολίτευση του Σύριζα για τις κατοικίες που καίγονται, για το βιός που καταστρέφεται ,για τους κόπους μιας ζωής που χάνονται. Όπως «έκλαιγε» ως μνημονιακή κυβέρνηση, όταν κατοχύρωνε νομοθετικά την αρπαγή της α΄ κατοικίας από τα κάθε λογής κοράκια και εξασφάλιζε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να μην μείνει κανένα σπίτι στα χέρια του ιδιοκτήτη.

«Κλαίνε» όλα τα πολιτικά κόμματα -δεξιά κεντρώα και αριστερά, εντός και εκτός Βουλής, για τις κατοικίες, τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής που χάνονται. Όπως «έκλαιγαν» επί τόσα χρόνια, όταν κρατούσαν το φαναράκι των μνημονιακών κυβερνήσεων, για την απρόσκοπτη ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων, για την εξυπηρέτηση των ληστρικών τοκογλυφικών συμφερόντων, που ληστεύουν και λυμαίνονται την χώρα ,που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τον πληθυσμό της.

Πολύ κλάμα, τσάι και συμπάθεια, για την καμένη από τα μνημόνια ελληνική κοινωνία, που επί χρόνια, όπως η γάτα στον μύθο του Λαφονταίν, βγάζει τα κάστανα από την φωτιά, για να τα τρώει η μαϊμού και αυτή λιμοκτονεί και καίγεται.

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Γ. Σεφέρης

Αν η φύση και η εργασία αποτελούν την πηγή κάθε μορφής πλούτου και κάθε μορφής πολιτισμού, που την αποτελούν.

Αν η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, που είναι, και Μπορεί να εξασφαλιστεί όχι μόνον ευμάρεια αλλά και ευημερία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, αν αξιοποιηθούν ορθά το ανθρώπινο δυναμικό και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας

Τότε στη σημερινή, ζοφερή μνημονιακή και κατεξοχήν ανελεύθερη πραγματικότητα, που σίγουρα οδηγεί σε καταστροφή τον λαό και τη χώρα, οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού, πατριωτικού κινήματος, αποτελούν πολιτική και ιστορική ανάγκη.

Απο: Μίκα Στάθη