Τελείωσαν τα ψέματα. Ο Κωστής Χατζηδάκης παραδέχθηκε οτι το δικαίωμα ρύθμιση των δανείων στην Ελλάδα έχει εκχωρηθεί στο μνημόνιο άρα όπως είπε: «Ό,τιδήποτε είναι επείγον και αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση πρέπει να ψηφιστεί, ό,τιδήποτε άλλο δεν είναι αυτής της υφής, δεν έχουμε λόγο να επιμείνουμε». Άρα όλα τα άλλα είναι απλά παραμύθια για μικρά παιδιά.


Για τα μάτια του κόσμου, ο πανικός κι η εμπλοκή στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που συζητείται στη Βουλή. Με το άκουσμα της είδησης για διακοπή της συζήτησης για το νομοσχέδιο υποθέτει κανείς οτι η εμπλοκή δημιουργήθηκε λόγω των αδικιών που περιλαμβάνει. Όμως όχι!

 

Οι βουλευτές αρνήθηκαν να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, καθώς περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις.

 

Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής απέρριψε λοιπόν, την πρόταση για το κατεπείγον, γι’ αυτό το λόγο υπήρξε ολιγόλεπτο διάλειμμα προκειμένου να συμφωνηθεί ποιες διατάξεις του νομοσχεδίου θα συζητηθούν. Μάλιστα, βουλευτές ζήτησαν να έρθει και ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς εντός του νομοσχεδίου βρίσκονται και διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Πάντως, όπως φαίνεται “ναι, σε όλα” ετοιμάζονται να πουν στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που εκτιμάται ότι θα είναι συνεπής με τις θέσεις που εξέφρασε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατά του να αρπάζουν οι τράπεζες τα σπίτια των ανθρώπων που η οικονομική κρίση τους οδηγεί στο δρόμο, αλλά και στην ανηλεή φορολόγηση ακόμα και των χέρσων χωραφιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος επιμένει, μέχρι αυτή την στιγμή να απορρίπτει τα δύο νομοσχέδια.

 

Σιγή ασυρμάτου κρατούν μέχρι στιγμής, οι υπόλοιποι βουλευτές που, μέχρι πρότινος, δήλωναν σε όλους τους τόνους οτι δε θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς αν αλλάξει κάτι στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ από κόντρα και μόνο, προς τον Ε. Βενιζέλο κι όχι επί της ουσίας στο σχέδιο αρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν «ντουφεκιές» καταψήφισης άρθρων ή συνολικά ολόκληρου του νομοσχεδίου.

Μάλιστα, σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για να μεταφέρει στον υπουργό Κ. Χατζηδάκη τις προτάσεις του κόμματος για διορθωτικές κινήσεις.

 

Ποιοι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν “για τα μάτια του κόσμου”: Ο Πρ. Παυλόπουλος που μίλησε για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για την φορολογία ακινήτων, ενώ μίλησε και για «έμμεση δήμευση». Αλλά δεν αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο. της περιουσίας των πολιτών.

 

Ένας συνήθης αντάρτης “στα … λόγια” ο βουλευτής Γ. Βλάχος της Περιφέρειας Αττικής είπε κι αυτός ότι “Μετά το χαράτσι μπαίνει και νέος φόρος και μέχρι εκεί”…

 

“Πιστολιές στον αέρα” έριξαν και οι εξής βουλευτές (για να λένε μετά στους ψηφοφόρους τους “Εγώ τους τα είπα και δημοσίως, αλλά ψήφισα για να μην πέσει η κυβέρνηση):

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη. Είπε πως η κυβέρνηση αδικεί “ένα πολύ καλό νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς” και αναφερόμενη στον υπουργό Ανάπτυξης είπε «οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».

 

Γιάννης Ιωαννίδης είπε: «Να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επείγουσες»

Φεβρωνία Πατριανάκου: «Οι διατάξεις που προστέθηκαν ενισχύουν τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη».

 

Η Φωτεινή Πιπιλή πρότεινε να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα ώστε «να έχουμε το χρόνο να κουβεντιάσουμε και όχι να φτάνουμε σε… ακραίους χαρακτηρισμούς»

Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε: «Αδικείτε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείτε τις … ΠΑΕ».

 

Επίσης  ο Α.Ντινόπουλος θα τηρήσει τα προσχήματα όπως κι ο Ηλίας Βλαχογιάννης που είπε πως θα τον ψηφίσει, αλλά διευκρίνισε πως στην πορεία πρέπει να αλλάξει. 

Επίσης ο Ν. Κακλαμάνης εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, αναφέροντας ότι “είναι σοσιαλδημοκράτης και όχι λαϊκός δεξιός για αυτό και είναι υπέρ του κεφαλαίου”!

 

Τελικώς για να συνεχιστεί η διαδικασία ο Στουρνάρας έκανε πίσω… για τις φορολογικές διατάξεις!

 

Την απάλειψη από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς όλων των φορολογικών διατάξεων ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, ξεμπλοκάροντας έτσι την κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία διεκόπη εξαιτίας της διαμαρτυρίας των βουλευτών για την προσθήκη στο νομοσχέδιο άσχετων με τους πλειστηριασμούς διατάξεων κατά την συνήθη πρακτική.


Ωστόσο, δεν αποσύρεται διάταξη που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για τα πρόστιμα – μαμούθ για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.
Μετά το κύμα αντιδράσεων και μετά την συνάντηση που είχαν οι κκ Στουρνάρας και Χατζηδάκης, απαλείφονται από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς φορολογικές διατάξεις.

 

Συγκεκριμένα, αφαιρούνται οι παράγραφοι 1-18 του άρθρου 9 και τα άρθρα 10,11, 13. Όπως είπε ο υπουργός, οι διατάξεις αυτές αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ, τα πιστωτικά ιδρύματα και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

 

Οι εν λόγω διατάξεις θα έρθουν στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο και θα αφορά στον τραπεζικό τομέα, είπε ο Γ. Στουρνάρας.

Την απόσυρση και άλλων άρθρων, όπως τα άλλα 6 και 7 και παραγράφους του άρθρου 9, ζήτησε η αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι αφορούν στην επιβολή αυστηρότερων προστίμων, την επιβολή τόκων υπερημερίας από την πρώτη ημέρα και τον Κώδικα Δημοσίων Εσόδων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει σαν το κλέφτη, στην τούρλα του Σαββάτου, αυτά τα άρθρα παραμένει, επεσήμανε ο Δ. Παπαδημούλης, καταγγέλλοντας ότι το άρθρο 11 αφορά «σύμφωνα με ορισμένους» την ΑΕΚ και τα συμφέροντα Μελισσανίδη.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασ. Ξηροτύρη διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν αφαιρέθηκαν τα άρθρα 6 και 7.

 

Γιατί διατηρείτε την παρ. 20 του άρθρου 9 με την οποία απαλλάσσεται από κάθε ποινική ευθύνη το ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, ρώτησε η Βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου.

 «Τα πρόστιμα αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης. «Η παράκληση η δική μου είναι να αποσυρθεί», συμφ’ωνησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Βλάχος. «Συμφωνώ και γω», συμπλήρωσε.

 

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι οι διατάξεις των άρθρων 6 και 7 είναι κατεπείγουσες επειδή αφορούν την έναρξη ισχύος του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων, ώστε όλες οι διατάξεις να έχουν ίδια ημερομηνία έναρξης.

 

 

{youtube}C8aXo-Zvkf0{/youtube}

 

 video απο newsbomb

 

Danioliptes.gr