Χ. Περβανάς: «Σταματήστε τα παραμύθια στη ΔΕΘ. Σταματήστε να εμπαίζετε το λαό»

Λάβρος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χ. Περβανάς κατά των πολιτικών αρχηγών που από το βήμα της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης εμπαίζουν τον ελληνικό λαό υποσχόμενοι λύση στο αδιέξοδο στο πρόβλημα της υπερχρέωσης, που αντιμετωπίζει.

 

«Από το Φεβρουάριο του 2012 έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον εφιάλτη που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά κανείς δεν μας ακούει. Τώρα που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν τη λύση αλλά κανείς δεν μπαίνει στην ουσία», υπογραμμίζει ο κ. Περβανάς με αφορμή τις ανακοινώσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουτσούμπα για τα κόκκινα δάνεια. Καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να σταματήσουν να εμπαίζουν το λαό καθώς, όπως λέει, αγνοούν τις λύσεις που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο στην υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Παράλληλα, τονίζει ότι το πραγματικό – ιδιαίτερο μεγάλο και οξυμμένο – πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου, αντιμετωπίζεται με τις διατάξεις του νόμου 3869/2010 και τις προϋποθέσεις, που θέτει.

 

Οι τράπεζες γνωρίζουν ότι τα ληξιπρόθεσμα δάνεια έχουν φθάσει τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τα ταμεία τους είναι άδεια και εφόσον δεν αλλάζουν τα σημερινά δεδομένα, και ούτε θα αλλάξουν την επόμενη τριετία, οτι δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα αποπληρωθούν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει ή θα χορηγήσουν. Παρ’ όλα αυτά οι τράπεζες συνεχίζουν την επιθετική και ασύδοτη πολιτική τους σε βάρος των δανειοληπτών, με τη βοήθεια της κυβέρνησης η οποία φροντίζει να ορίσει τον “συνεργάσιμο δανειολήπτη” αλλά όχι τον “συνεργάσιμο τραπεζίτη” αναφέρει ο κ. Περβανάς και συνεχίζει λέγοντας ότι μέσα από μηχανισμούς προπαγάνδας και προετοιμασίας της κοινής γνώμης, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις διοχετεύουν τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών προκειμένου να αφαιμάξουν ολοκληρωτικά τον ελληνικό λαό».

 

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος αναφέρει το γεγονός ότι κανείς από την συγκυβέρνηση αλλά ούτε από την αντιπολίτευση δεν ανέφερε λέξη για τη διαχείριση των πακέτων στήριξης τουλάχιστον 250 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες είναι πιθανόν να λάβουν επιπλέον κεφαλαιακή στήριξη μετά την ολοκλήρωση των stress tests της ΕΚΤ. «Αντί λοιπόν, να υπάρξει παρακολούθηση της ανακεφαλαιοποίησης και έλεγχο του ΔΣ των τραπεζών, ώστε να ελεγχθούν τα χρήματα με τα οποία στηρίχθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο, οι πολιτικοί «ράβουν» το στενό κοστούμι του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» χωρίς να εξετάζουν την πραγματική οικονομική του κατάσταση» καταλήγει ο κ. Περβανάς.

 

Danioliptes.gr