3 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Γεμίζουν με ημέτερους τη Βουλή

1 min read

Τη ώρα που στην Ελλάδα προστίθενται καθημερινά στρατιές νέων ανέργων,. Όπως έγινε χθες με τον «Μαρινόπουλο», οι βουλευτές όλων των κομμάτων υπερψηφίζουν το νέο κανονισμό της Βουλής που ανοίγει τη πόρτα στο βόλεμα εκατοντάδων άσχετων με το αντικείμενο ημέτερων και κολλητών. Γι αυτό και τον ψηφίζουν όλοι μαζί και με τα δύο χέρια, και μάλιστα χωρίς να ντρέπονται. Ευτυχώς που υπάρχουν λίγοι τουλάχιστον που δεν συμμετέχουν σ’αυτό το νέο έγκλημα. Αλλά η πλειοψηφία των βουλευτών όλων των κομμάτων, όχι μόνο τον ψηφίζουν, αλλά κρατούν και κλειστό το στόμα τους.

Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν έχουν πει ούτε μισή κουβέντα για το μηχανισμό ρουσφετιών που στήνεται με το νέο κανονισμό της Βουλής. Προφανώς επειδή τους δίνεται η ευκαιρία να βολέψουν και πολλούς δικούς τους ανθρώπους.

Κι ας προσπαθεί να μας πείσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ότι ο νέος Κανονισμός της Βουλής, η τροποποίηση του οποίου άρχισε ήδη να συζητείται στην Ολομέλεια, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου προκειμένου να μπει φραγμός στις δυσλειτουργίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στην ανορθολογική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, στην αναξιοκρατία και στην αδιαφάνεια στη διοίκηση της Βουλής. Μια ακόμα παραποίηση της πραγματικότητας. Γιατί, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής και μάλιστα με παχυλότατο μισθό, περιμένουν ήδη να γίνουν διάφοροι άσχετοι μεν κολλητοί δε, από κηπουρούς, γεωπόνους, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, σκηνοθέτες, αισθητικούς και γραμματείς στα… γκαράζ. Με το νέο Κανονισμό της Βουλής ανοίγει ο δρόμος για να διοριστούν εκατοντάδες νέοι υπάλληλοι σε «προνομιακές» υπηρεσίες της Βουλής, όπως το Κανάλι της Βουλής, το γυμναστήριο, ακόμα και το γκαράζ του Κοινοβουλίου.

Αλλά επειδή η Βουλή δεν ξέρει τι της γίνεται με τα περιουσιακά της στοιχεία, η λύση που βρήκε είναι απλά να προσλάβει ακόμα έναν υπάλληλο. Με τον βαρύγδουπο τίτλο του «θεσμικού γραμματέα» και φυσικά με τον ανάλογο μισθό που ταιριάζει σε έναν τόσο βαρύγδουπο τίτλο. Και τι θα κάνει; Θα ψάξει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακίνητης περιουσίας της Βουλής η οποία δεν έχει ιδέα επακριβώς ποια είναι η ακίνητη περιουσία της, γιατί δεν υπάρχουν  τίτλοι ιδιοκτησίας για την Παλαιά Βουλή, αλλά και για γραφεία των βουλευτών στην οδό Μητροπόλεως. Ο «θεσμικός γραμματέας», ο οποίος ανάμεσα στα άλλα θα διεκπεραιώσει και τα θέματα ιδιοκτησίας, είναι άγνωστο πώς θα διορίζεται, αλλά και τι προσόντα πρέπει να διαθέτει.

Κι αν όλα αυτά προκαλούν έκπληξη στη κοινωνία που μαστίζεται από τα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανέχεια, η έκπληξη μετατρέπεται σε οργή όταν διαβάζει ότι στα ιδιαίτερα γραφεία ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πίσω από τις υπουργικές πόρτες κατοικοεδρεύουν είτε οι σύζυγοί τους, είτε τα παιδιά τους, ή άλλους συγγενείς. Δηλαδή, πολλά από τα υπουργικά γραφεία είναι οικογενειακή υπόθεση. Ακόμα και οι αστυνομικοί και οι γραμματείς, οι σύμβουλοι, οι ειδικοί σύμβουλοι σε πολλά από αυτά είναι συγγενείς των υπουργών. Και όλους αυτούς τους πληρώνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή όλοι εμείς που πληρώνουμε και υπέρογκη φορολογία και οι δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Και δεν ντρέπεται κανείς απ’όλους αυτούς.

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.