Στα υπουργεία τα ΕΣΠΑ αντί στη πραγματική οικονομία

Με τον τρόπο που βλέπει η κυβέρνηση τα χρήματα από το ΕΣΠΑ δεν πρόκειται να μείνει ούτε μισό ευρώ για τη πραγματική οικονομία και την ενίσχυση των επιχειρήσεων ή τη δημιουργία και χρηματοδότηση νέων. Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το ΕΣΠΑ σε χήνα που γεννάει χρυσά αυγά ή τη βλέπει σαν χρυσή ευκαιρία για να παράξει «έργο» ή κάτι που να μπορεί να το χαρακτηρίσει σαν έργο μέσα στη γενική ερημιά που έχει φέρει στον τόπο.

Όπως διαβάζουμε, μετά από τα 30 – αχρείαστα πλέον – ΚΕΠ δανειοληπτών που σκοπεύει να ιδρύσει η κυβέρνηση με χρήματα του ΕΣΠΑ, τώρα θα θέλει να χρηματοδοτήσει και το περιβόητο Περιουσιολόγιο με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Και προφανώς, θα βολευτεί πολύς κόσμος εκεί μέσα, γιατί όπως φαίνεται, η κυβέρνηση έχει πολλούς ακόμα να βολέψει, πολλά ακόμα ρουσφέτια να υλοποιήσει. Γι αυτό και προχωράει, ήδη από τώρα, στη σύσταση ειδικής ομάδας για την ταχεία υλοποίηση του Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου με κοινοτικά κονδύλια. Τώρα ποιοι αποτελούν αυτή την ομάδα, με πόσα λεφτά αμοίβονται και από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα, αυτό είναι μάλλον ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό. Αλλά δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Είτε από το ΕΣΠΑ, αντί να δίνονται στη πραγματική οικονομία, στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και στη δημιουργία καινούργιων, είτε από τους φόρους που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, είτε έχουν ή δεν έχουν λεφτά, είτε έχουν δουλειά ή όχι, είτε παίρνουν σύνταξη τσεκουρεμένη ή όχι .

Αλλά κανείς από όλους αυτούς δεν νοιάζεται για τους ταλαιπωρημένους Έλληνες φορολογούμενους, άνεργους, δανειολήπτες, χαμηλοσυνταξιούχους. Κανείς δεν νοιάζεται για το πώς ζουν όλοι αυτοί που πληρώνουν χρυσούς τους μισθούς όλων των ημέτερων, όχι μόνο της τωρινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια.

Ποιος νοιάζεται αν υπάρχουν επιχειρηματίες που περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού ένα πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ για να σώσουν την επιχείρησή τους ή το σπίτι τους από τα νύχια των distress funds που ετοιμάζονται να τα αρπάξουν;

Αρκεί να πληρώνεται η ομάδα που θα λειτουργήσει το Περιουσιολόγιο. Η ομάδα θα αναλάβει τη διοίκηση, διαχείριση και το συντονισμό όλων των ενεργειών και δράσεων που αφορούν στην υλοποίηση του έργου μετά από την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και στη βάση αυτή θα συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες, με τους οποίους η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη ή πρόκειται να συμβληθεί για τις ανάγκες του έργου.

Τόσα λεφτά χάθηκαν από το περιβόητο Κτηματολόγιο, τα οποία ένας Θεός ξέρει σε  ποιες τσέπες κατέληξαν. Τώρα είναι η σειρά των επόμενων. Όλων αυτών που τότε δεν είχαν τους φίλους τους στη κυβέρνηση για να μπορέσουν να βολευτούν. Ήρθε λοιπόν κι αυτών η σειρά. Και τώρα χαίρονται. Κι ας πληρώνουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι επί τόσα χρόνια. Κι υφίστανται περικοπές μισθών και συντάξεων, ανεργία και ανέχεια. Το πρόβλημά μας είναι πώς θα βολευτούν οι ημέτεροι, και μάλιστα με χρήματα του ΕΣΠΑ.

danioliptes.gr


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *